Foto: nikola166
Mohli to byť aj guľky, ale podarili sa na gule :D Recept mám z českého časáku. Kto má rád polentu, špenát a ricottu, tomu Zobraziť celý popisMohli to byť aj guľky, ale podarili sa na gule :D Recept mám z českého časáku. Kto má rád polentu, špenát a ricottu, tomu určite zachutia :)
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
120 g |
|
|
|
niekoľko lyžíc rozmrazený |
|
1 PL |
|
100 g |
|
2 strúčiky |
|
100 g |
|
125 g plátky |
|
Ochutené paradajky: | |
1 PL |
|
3 strúčiky |
|
2 hrste |
|
Postup
-
1
Polentu nasypeme do vriacej osolenej vody ( 360 ml ) a uvaríme na hustú kašu.
-
2
Ku konci varenia pridáme posekaný rozmrazený špenát a lyžicu oleja. Necháme úplne vychladnúť.
-
3
Pripravíme si plnku: Ricottu zmiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku a balkánskym syrom. Nesolíme, nekoreníme, syr je dosť slaný.
-
4
Navlhčenými rukami urobíme z polenty placky a do stredu vložíme ricottovu náplň.
-
5
Opatrne zabalíme a vytvarujeme guľky. Vôbec sa nelepí na ruky, len fakt ich treba navlhčiť.
-
6
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, alebo v mojom prípade do vyolejovanej zapekacej remosky. Navrch každej gule dáme plátok masla a vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C a pečieme max 10 minút ! Pozor, nie viac, lebo sa Vám môžu roztiecť.
-
7
Medzitým si pripravíme ochutené paradajky. Najlepšie sú také malé cherry paradajky, ale kto nemá, môžu byť aj normálne, pokrájané na malé kocky.
-
8
Takže, na panvicu kvapneme olej, krátko na ňom opečieme plátky cesnaku a pridáme paradajky. Premiešame, krátko zohrejeme a môžeme podávať.
-
9
Tak dobrú chuť:)
žlté rajčinové hruštičky zbožňujem, vyzerajú na tanieri krásne a rastú nám na záhrade samé už roky....
vďaka za zdravý recept, škoda že program zase nevypočítal nutričné a energetické hodnoty, možno si ich počítala ty, neuvedieš?
jamarlen: priznám sa, že mne sa to maslo tiež zdalo veľa, ale uviedla som toľko, koľko sa píše v originál recepte... inač som dala len pár kúskov na vrch.. alebo môže sa pokvapkať aj olivovým olejom :) suché to určite nebude, pretože je tam tá plnka, ktorá ostane vláčna...fuu tak energetické hodnoty som nepočítala bohužiaľ... max môžem pozrieť koľko má energie na 100g tá kukuričná krupica, ten syr a ricotta :)
tak normálne sa to volá kukuričná krupica...môžem odfotiť a pridať.bolo to strašne lacné, kúpila som ju za max 0,55 centov :)
o výživových hodnotách som písal preto, že v diskusii sa tá téma objavila. za recept som vďačný, nechcem od tých čo si dávajú námahu a uverejňujú jedlá ešte aj tú prácu navyše, ale hnevá ma tá neúplná tabuľka vedľa, ešte v kalóriách, keď oficiálne sú jouly....