Veľkonočný zajko

siesta - bez fotkysiesta, 30. apríla 2011
Veľkonočný zajko
Foto: siesta

Týmto receptom sa chcem poďakovať Ainy, ktorá uverejnila svoj recept na bábovku z mikrovlnky http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-babovka-z-mikrovlnky/16352-recept.html Je to super recept, bábovka vydrží dlho čerstvá, nevyschne, nestvrdne. Zobraziť celý popisTýmto receptom sa chcem poďakovať Ainy, ktorá uverejnila svoj recept na bábovku z mikrovlnky http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-babovka-z-mikrovlnky/16352-recept.html Je to super recept, bábovka vydrží dlho čerstvá, nevyschne, nestvrdne. Pred sviatkami mali v Terne krásnu silikónovú formu na zajaca, recept od Ainy prišiel v pravý čas :-) Pripravila som ho pre svojich kupačov. Ďakujem @ainy.

10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
3 KL
1 PL
1/2 sacku




Postup

  1. 1

    Suroviny zmiešame, ako píše Ainy vo svojom skvelom :-) recepte http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-babovka-z-mikrovlnky/16352-recept.html

  2. 2

    Cesto vylejeme do silikónovej formy a pečieme - v mojom prípade to bolo 12 min na 750 W v mikrovlnnej rúre. Po upečení som ho hneď vyklopila z formy. Ako píše Ainy, naozaj nemá kôrku, ale vydrží dlho čerstvý. Nezoschne a nestvrdne.

    Veľkonočný zajko - obrázok 2
  3. 3

    Na záver len pripomeniem, že týmto receptom som nepridala nič nového, ale bola som tak nadšená týmto rýchlym receptom, že som sa jej autorke chcela poďakovať ukážkou toho, čo som vytvorila podľa jej rád. Fotila som narýchlo mobilom, nemám tam ešte ani upravený stôl do finálnej podoby, pretože kupači už boli na ceste a potom už nebolo času na fotenie sviatočnej tabule :-)

    Veľkonočný zajko - obrázok 3

Diskusia k receptu

siesta
este som mala dodat, ze som dala menej cukru, zato viac skorice, nez je v povodnom recepte. Ale to uz si spravi kazdy tak, ako mu chuti.
pivonka
Jednak sa mi veľmi páči tvoj zajko, jednak sa mi páči, ako si podporila pôvodnú autorku receptu.
evusik
tiež sa mi páči, že si ukázala iný spôsob využitia pôvodného receptu.... forma je krásna a koláčik určite chutný :-)
maisie
vyborne, vyskusala som, ale na taky krasny tvar sa to nepodobalo:) asi som slaba kucharka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia