Chlebový trhanec s vôňou byliniek
Vôňa čerstvo upečeného chleba je vraj tou najúžasnejšou vôňou na svete... Aj ja ju milujem, ...
Pečená pražma so zeleninovým kuskusom
Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu...
Medové rezy s orieškami
Celé vajcia, cukor, maslo alebo tuk a med šľaháme nad parou do zhustnutia. Múku...
Moje Tiramisu:)
Cez týždeň som spravila klasické tiramisu a keďže mojim blízkym veľmi chutilo chceli aby som ho spravila...
Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia
Tento recept je zdĺhavý na prípravu a postupy ale výsledok stojí za to... Odporúčam vyskúšať, ...
Plnená mrkva
Chutné jedlo nielen pre milovníkov mrkvy. Túto dobrotu som pripravila v novom hrnci Emile Henry, ...
Cukinová čalamáda na štipľavo
Zostala mi tuhá paprika zo zavárania uhoriek, tak som sa rozhodla urobiť čalamádu u nás netradične...
Špenátové palacinky ako rezeň
Nie je to nič neobvyklé. Obyčajné slané, špenátové - plnené palacinky, obalené ako rezeň....
Tvarohovo-tvarohový jablčník
Fajnový koláč, ktorý sa oplatí upiecť a okoštovať. Jablká sa pečú na tvarohovom ceste v...
Mrkvový prívarok
Umytú očistenú mrkvu nakrájame na malé kocky. Vložíme ju do vriacej osolenej vody a uvaríme...
Praženica s klobásou a sušenými hríbami
Na cibuli opečieme klobásu pridáme sušené hríby korenie vegetu a nakoniec vajcia. S bielym chlebom a...
Focaccia - taliansky chlebový posúch
Focaccia (fokáča) je chutná príloha, ktorá má široké použitie. Hodí sa na raňajky, ako pečivo k polievke na obed, na olovrant alebo aj večeru....
Karfiol na masle s nivovou omáčkou
Celkom zaujímavú kombináciu som vytvorila :-) myslím si... veď posúďte :-)
Sobíkové muffinky
Z ingrediencií na cesto si vymiešame hladké cesto, nalejeme do košíčkov na muffiny a upečieme v...
Krehký jablkový koláč
Jednoduchá príprava, ktorej sa netreba obávať. Pohostenie za pár minút na stole.
Polenta s hubami
Bola dnes k obedu :) mne chutila. recept mám z českého časopisu ... diky Maťa...
Maďarský paprikáš
Toto je recept ktory mne najviac chuti. Su viacere varianty. Tato sa podoba na perkelt, no je...
Kváskové cestoviny - pappardelle
Ten kto kváskuje, má často dilemu, čo so zvyšným kváskom. Tu je jeden z...
Šalát z pangasia
Veľa je receptov na tresku šalát, tak som skúsil urobiť z pangasia. Je na nerozoznanie od...
Orange Julius, osviežujúci koktailový napoj
V roku 1926 muž menom Julius Freed otvoril stanok s predajom čerstvo-pomarančovou, oranžovou-šťavou v centre Los...
Pečená zelenina s plackami
Leto si neviem predstaviť bez veľa, veľa zeleniny. Mám veľkú radosť hlavne z tej, ...
Esejský chlebík
Kúpili sme si pšenicu jednozrnku, dnes som spravila na skúšku tento...
Cachochbilli /fotorecept/
Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené...
Cezerye - mrkvový turecký med
(čítaj čezerie) Ďalšia z tureckých "supersladkostí" s obsahom vítamínov a cukru, samozrejme :) Takže nič pre...
Paštéta z bôčika
Slaninu a mäso nakrájame na kocky 3x3 cm. Slaninu začneme zohrievať v hrnci na miernom ohni....
Pita plnená cícerom a mrkvou
Moj oblubeny recept z vegetarianskej kucharskej knihy, samozrejme mnou upraveny.