Foto: izabella929
Tento výborný zemiakový paprikáš robím najradšej vtedy, keď mám domácu neúdenú klobásku, pretože túto fantastickú chuť sa nedá s ničím iným nahradiť..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si všetky suroviny..zemiaky som ošúpala a pokrájala na mesiačiky..slaninu na kocky, údené pliecko tiež na malé kocky, cibuľu a klobásku..
-
2
na panvicu som dala slaninu a kocky údeného pliecka..nechala som dobre opiecť..
-
3
keď sa všetko opieklo, pridala som pokrájanú klobásku..
-
4
a neskôr aj cibuľu a všetko som nechala opiecť..
-
5
keď sa cibuľa opiekla do zlatova, pridala som 3 lyžice leča , všetko som premiešala a pripkryla pokrievkou, aby so klobása celkom uvarila..
-
6
potom som pridala zemiaky..
-
7
všetko som pomiešala...pristúpila som k dochuteniu..slanina, údené plieckom klobáska aj lečo sú dochutené, takže so solením som musela dávať pozor..pridala som rascu, mleté korenie aj trošíčka soli..dobre som premiešala a ochutnala..
-
8
podliala iba takým množstvom vody, aby zemiaky boli ponorené..zakryla pokrievkou...musia sa uvariť iba zemiaky, takže postačí 20 min..všetko ostatné je uvarené a počas varenia sa uvoľnia tie perfektné chute z klobásy..červenú papriku som nepridávala, lebo ju obsahuje klobása..
-
9
uvarené jedlo som uložila na taniere.. ku paprikášu som podávala zaváranú plnenú papriku a chlebík..prajem vám dobrú chuť..
Vaše recepty považujem za výborné, používate prírodné a prirodzené suroviny, proste varíte tak ako sa variť má (žiadne margaríny, stužené tuky, mdlé komerčné koreniace zmesy a iné gebuzinky)
len jedna drobnosť, neviem ako fotíte ale takmer vždy Vám to zaostrí na pirestor nad tanierom čím sa stane to že jedlo je neostré, všimnite si čipku na obruse, je krásne ostrá a hlboká.
Skúste sa s tým pohrať ... ja som to skúšal ale viac zaostriť to nešlo ..