Upečená dobrá nálada

pumaamravec - fotkapumaamravec, 8. januára 2014

Jedlo, ktoré si robievam na zlepšenie nálady lebo tie chute su úžasné. Uplne sa prepoja. Keď sa mi niečo nepodarí v práci napríklad, poviem si nevadí, upečem si toto a hneď som ako predtým vysmiata.:)

1
porcia
10 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

220 g
2 ks
1 strúčik
1/4 ČL
70 ml
20 g
20 g
1 PL
3 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme domäkka, vychladíme a nakrájame. Cesnak nakrájame nadrobno a cibule na štvrťky a rozdelíme vrstvy.

  2. 2

    Cibuľu, cesnak, zemiaky, kari, soľ, olivový olej a vývar zmiešame a dáme dusiť v jenskom skle na 20 minút pri 175 ºC. Potom pridáme olivy, kapary, 1PL nálevu z kapár a vrátime do rúry na ďalších 20 minút. Vytiahneme, dáme na tanier, pridáme sušené rajčiny a podávame.

Diskusia k receptu

pumaamravec
@mijaita aj ja to robievam v pekaci ked pre celu rodinu, ale toto bola porcia len pre mna:)

@elalea nie nezabudla, takto to je najlepsie, ale samozrejme kazdy si moze recept doladit podla seba;)
mijaita
@pumaamravec upecu a pak na to chodim cely den :-) Pecu to jen v jedne vrstve, male bramboru na pulky a neloupane, aby se to za 30 min upeklo a nedusilo se. Bylinky tam nepridavas? Kazdopadne to mas ale super!
frezia
Dala si tomu jedlu krasny nazov. Su tam same dobre veci, verim, ze aj zlepsia naladu.
mariamka
tento recept zdvihne naladu uz pri citani :) jednoduche, zdrave, pekne :)
marianne
Plnym pravom zasluzeny nazov,strasne dobre to bolo.Aj som fotit chcela,ale kym by som to nastelovala az to aj nejako vyzera,by ma chut presla.No nedockavci.Isto sme nerobili posledny krat,velke dakujem.