Foto: evusik
Pre niekoho koláčik, pre niekoho zákusok, v každom prípade rýchly, jednoduchý a dobrý :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
jablká očistíme, nakrájame, pridáme polovicu cukru, hrozienka
-
2
a podusíme. Jablká nesmú byť rozvarené na kašu, ale iba zmäknuté. Množstvo cukru si prispôsobíme podľa toho aké sladké máme jablká.
-
3
Cukor vymiešame zo žĺtkami do peny, postupne pridávame olej s vodou a múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. 1/3 cesta odelíme a pridáme mak so zvyškom cukru.
-
4
Veľkú tortovú formu, alebo zapekaciu misu, alebo menší plech vystelieme papierom na pečenie (ja si len podľa formy vystrihnem kruh a ten dám na spodok) na dno dáme vychladnuté jablká a mierne ich rukov utlačíme, nato dáme makové cesto
-
5
a na vrch žĺtkové cesto.
-
6
Pečieme na 180-200°C asi 45 minút.
-
7
Koláčik necháme vo forme vychladnúť a potom ho preklopíme na vhodnú podložku.
-
8
Vrch ozdobíme čokoládovou polevou
-
9
dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu