Foto: izabella929
Z výborných domácich surovín opäť jeden a tentoraz bravčové koleno..zvykla som ho plniť aj zeleninovými plnkami, len že toto nebolo tak veľké, tak som Zobraziť celý popisZ výborných domácich surovín opäť jeden a tentoraz bravčové koleno..zvykla som ho plniť aj zeleninovými plnkami, len že toto nebolo tak veľké, tak som plnila domácou údenou klobáskou..
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčové koleno som umyla, osušila...vložila som ho do hrnca, zaliala studenou vodou a nechala variť 3 hod. na slabšom plameni..pridala som k nemu, bobkový list, čierne korenie celé a soľ..
-
2
uvarené kolienko som zbavila kosti a namiesto kosti som do otvoru vložila klobásu..koleno som spojila špajdlami a ešte dala na 20 min. do trúby na 180 st. opiecť...vlastne sa musí počas pečenia spojiť s klobásou..no a takto som ho domordovala...vyzerá ako ježko..
-
3
vychladnuté som ho dala do chladničky, aby sa mi dalo pekne pokrájať na plátky..pokiaľ budete plniť inou plnkou, treba v strede odstrániť trošku mäska, aby sa vytvoril priestor pre plnku..mohol by sa spojiť aj špagátom, ale ten sa už do uvareného krehkého mäsa vrezáva, takže najlepšie sú špajdle..a takto vyzerá po pokrájaní...podávala som s chrenom a domácou zaváranou paprikou...
-
4
prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu