Plnené bravčové koleno fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. novembra 2015

Z výborných domácich surovín opäť jeden a tentoraz bravčové koleno..zvykla som ho plniť aj zeleninovými plnkami, len že toto nebolo tak veľké, tak som plnila domácou údenou klobáskou..

8
porcií
10 minút
príprava
180/20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks predné
100 g údená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové koleno som umyla, osušila...vložila som ho do hrnca, zaliala studenou vodou a nechala variť 3 hod. na slabšom plameni..pridala som k nemu, bobkový list, čierne korenie celé a soľ..

    Plnené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    uvarené kolienko som zbavila kosti a namiesto kosti som do otvoru vložila klobásu..koleno som spojila špajdlami a ešte dala na 20 min. do trúby na 180 st. opiecť...vlastne sa musí počas pečenia spojiť s klobásou..no a takto som ho domordovala...vyzerá ako ježko..

    Plnené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vychladnuté som ho dala do chladničky, aby sa mi dalo pekne pokrájať na plátky..pokiaľ budete plniť inou plnkou, treba v strede odstrániť trošku mäska, aby sa vytvoril priestor pre plnku..mohol by sa spojiť aj špagátom, ale ten sa už do uvareného krehkého mäsa vrezáva, takže najlepšie sú špajdle..a takto vyzerá po pokrájaní...podávala som s chrenom a domácou zaváranou paprikou...

    Plnené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    prajem vám dobrú chuť..

    Plnené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Same dobroty sú tu od teba. Takéto koleno by som si veru dal. Ja tu pri chlebe s maslom teraz čo. Chodím po kontrolách tak neviem, ako to vydržím a tu takéto koleno. 5*