Foto: coldbery
Videla som v televízii ako jedna ženička navarila párance s tvarohom a zemiakmi , čo mne sa veľmi zapáčilo...nikdy som nepočula slovo párance....ale Zobraziť celý popisVidela som v televízii ako jedna ženička navarila párance s tvarohom a zemiakmi , čo mne sa veľmi zapáčilo...nikdy som nepočula slovo párance....ale tá ženička všetkým vysvetlila ako sa robia a tak som skúsila len s inými ingredienciami.....
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame s dame do rajnice opiecť do sklovitá. Potom pridáme hlivu nakratú na menšie kúsky. Dusíme tak pol hodinky na menšom plamení .Behom dusenia pridávame ostatné ingrediencie okrem nadrobno nakratej petržlenovej vňate a cestaku. Po krátkej chvíli , nakoľko huby netreba dlho dusiť som pridala na male kúsky nakraté zemiaky. Množstva som dávala podľa počtu stravníkov. Na koniec keď je všetko skoro mäkké pridáme roztlačený cesnak a nadrobno posekanú petržlenovú vňať a krátku chvíľu ešte podusíme, aby sa chute spojili.
-
2
Kým sa nám huby dusia my si urobíme párance. Na dosku dáme múku soľ a vodu .Spojíme a vyhnetieme pružné nelepivé cesto. Ide to pomaly ,ale urobí sa krásne vlačné cesto.Ja som si potom cesto po kúskoch rozvaľkala a do pripraveného hrnca s vriacou vodou trhala menšie kúsky cesta do vody. Keď vyplávali na povrch ešte som kratku chvíľku nechala a potom som scedila
- 3
Nakoniec všetko spolu spojime a ideme jesť....Prajem dobrú chuť. Nám to s manželom a dcérkou veľmi chutilo , ako prílohu si môžte dať čo máte radi. My sme mali kyslu uhorku.
- 3
Asi nejaka cestovina???
images.google.cz/search?hl=en&source=hp&q=%C5%A1...
images.google.cz/imgres?q=%C5%A1pecle&start=222&...
A tie párance sú tiež dlhšie, cesto sa vypracuje tak, že sa potom po dĺžke pára, no a trhance, ako to tu je naznačané sa zas trhajú po kúsku z pásov cesta. Párance postúpili v súťaži Recept na bohatstvo v Národných jedlách. Ak by súťažiaca s nimi vyhrala, predávali by ich v Lídli.