Párance s hlivou a zemiakmi

coldbery - fotkacoldbery, 4. októbra 2012
Párance s hlivou a zemiakmi
Foto: coldbery

Videla som v televízii ako jedna ženička navarila párance s tvarohom a zemiakmi , čo mne sa veľmi zapáčilo...nikdy som nepočula slovo párance....ale Zobraziť celý popisVidela som v televízii ako jedna ženička navarila párance s tvarohom a zemiakmi , čo mne sa veľmi zapáčilo...nikdy som nepočula slovo párance....ale tá ženička všetkým vysvetlila ako sa robia a tak som skúsila len s inými ingredienciami.....

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

  vlažná
štipka
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame s dame do rajnice opiecť do sklovitá. Potom pridáme hlivu nakratú na menšie kúsky. Dusíme tak pol hodinky na menšom plamení .Behom dusenia pridávame ostatné ingrediencie okrem nadrobno nakratej petržlenovej vňate a cestaku. Po krátkej chvíli , nakoľko huby netreba dlho dusiť som pridala na male kúsky nakraté zemiaky. Množstva som dávala podľa počtu stravníkov. Na koniec keď je všetko skoro mäkké pridáme roztlačený cesnak a nadrobno posekanú petržlenovú vňať a krátku chvíľu ešte podusíme, aby sa chute spojili.

    Párance s hlivou a zemiakmi  - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nám huby dusia my si urobíme párance. Na dosku dáme múku soľ a vodu .Spojíme a vyhnetieme pružné nelepivé cesto. Ide to pomaly ,ale urobí sa krásne vlačné cesto.Ja som si potom cesto po kúskoch rozvaľkala a do pripraveného hrnca s vriacou vodou trhala menšie kúsky cesta do vody. Keď vyplávali na povrch ešte som kratku chvíľku nechala a potom som scedila

  3. 3

    Nakoniec všetko spolu spojime a ideme jesť....Prajem dobrú chuť. Nám to s manželom a dcérkou veľmi chutilo , ako prílohu si môžte dať čo máte radi. My sme mali kyslu uhorku.

    Párance s hlivou a zemiakmi  - obrázok 3

Diskusia k receptu

mamatata2
Zaujalo ma tiež toto jedlo a môj muž si ho objednal v nedeľu na obed, ale veru, nešlo mi cesto párať, len trhať ako aj tebe, ale nakoniec chutilo. Takže to boli skôr trhance ako párance, ale budem skúšať aj podľa Teba.
coldbery
Verím ti ...ťažšie sa to pára ,ale na to treba cvik a časom aj ten príde,Hlavná vec že to chutilo....:)
jozka2
takto trhane cesto mamka nam robila s udusenou kyslou kapustou oprazenou na masti alebo maslo a olej no dobrota.
mirkamt
@coldbery Kedže nerobievam domáce cestoviny, mohli by sa miesto trhancov/párancov použiť kupované fliačky? Sú podobné tvojím párancom?
tatranka
Zajtra sa chystám na tento tvoj obedík.Teším sa naň a som rada,že si ho dala na Varechu.Lebo na Facebooku som len hádala ingrediencie.
coldbery
mirkamt, není to podobné, ale nič tým ani nepokazíš.....niekto to robí aj s nokami,ale ja som chcela práve tie párance...:)
coldbery
Martuška ...prajem ti už dnes dobrú chuť k zajtrajšiemu obedíku...:)
evas13
Ivi ja som mala pre zmenu hlivu so špéclami. :)
coldbery
Ja neviem čo je to špécla...nepočula som ten výraz.....čo to je..???
Asi nejaka cestovina???
irenaw
tiež som ich videla v televízii a odvtedy sa na ne chystám. jedlo vyzerá výborne. @coldbery ja poznám také špecle, že sa cesto na tenko rozotrie na lopár a zoškrabuje sa do vriacej vody. ale určite neexistuje len jedna verzia.
coldbery
tatranocka...tak tieto balenia som si nikdy nevšimla a nevedela somv že take niečo existuje...ale už viem a popozerám si to v Lídlu....:)
evanaaa
Ano, v Lídli majú špecle hotové, ale napr. v Bille majú aj ako cestoviny, ktoré sa musia povariť, je to niečo podobné medzi rezancami a tenkými dlhými šúlancami, aj v Rakúsku ich dosť mávajú.
A tie párance sú tiež dlhšie, cesto sa vypracuje tak, že sa potom po dĺžke pára, no a trhance, ako to tu je naznačané sa zas trhajú po kúsku z pásov cesta. Párance postúpili v súťaži Recept na bohatstvo v Národných jedlách. Ak by súťažiaca s nimi vyhrala, predávali by ich v Lídli.
hubka67
prvý krat sme párance jedli v Bratislave a ked som chcela skusiť doma tiež to nešlo párať takže som si zvykla urobiť cesto a potom radielkom porežem nepravidelné akoby väčšie a hlavne dlhšie rezance :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia