Zeleninová polievka s údeným tofu

livis - fotkalivis, 25. apríla 2012
Zeleninová polievka s údeným tofu
Foto: livis

výborná, ľahká , plná vitamínov

20-30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

  (maslo)
 svieži (mrazený)
 podľa chuti
 nasekaná




Postup

  1. 1

    cibuľu jemno nakrájame, podusíme na oleji /masle/ do zlatista, pridáme na malé kocky /kolieska/ nakrájanú zeleninu, osolíme,okoreníme. Dusíme za stáleho miešania-cca 5-10 min. Pridáme vodu. Varíme, do zmaknutia zeleniny. Pripravíme si tofu : postrúhame ho, pridáme popučený cesnak, soľ, korenie, majoránku , sójovú omáčku - premiešame. Polievku naberieme do mištičiek, do nej vložíme tofu /pomazánku - môžeme ju tiež neskôr použiť na opečené rožky,chlebík/ a posypeme pažítkou.

Diskusia k receptu

martamm
Ja tiež tofu včasto používam, veru túto polievočku si uvarím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia