Foto: tomas2009
Moje dieťa miluje mak, bol by schopný jest ho lyžičkou rovno zo sáčku a to aj nepomletý. Koláčov obsahujúcich túto surovinu mám Zobraziť celý popisMoje dieťa miluje mak, bol by schopný jest ho lyžičkou rovno zo sáčku a to aj nepomletý. Koláčov obsahujúcich túto surovinu mám už vyskušaných až až....ALE TENTO JE FAKT VYNIKAJÚCI dá sa povedať u nás najobľúbenejší .
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
60 g |
|
2 ks |
|
160 g |
|
2 ks |
|
1 lyžička |
|
250 g |
|
200 g |
|
60 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 g (rozpustené) |
|
2 lyžice |
|
100 g |
|
200 g |
|
60 g |
|
200 g |
|
2 lýžice |
|
4 ks (vyšlahané na sneh) |
|
Postup
-
1
všetky suroviny pokope
-
2
Kým sa do toho pustíme, namočíme si hrozienka do vriacej vody ,do misky dáme všetky potrebné prísady
-
3
miešame ....miesime
-
4
trvá to zhruba 5 minút
-
5
ktorý opatrne
-
6
Podme na makovú plnku
-
7
a samozrejme tvarohovú plnku
-
8
Tvarohovú plnku dáme na makovu.
-
9
ktoré poukladáme na tvarohovú perinku.
-
10
po 30. minútach koláčik vyberieme a potrieme ho žĺkom, ktorý sme rozmiešali s lyžicou vody,perinka sa nevysuší a bude úplne najskvelejšia. o ďalších 30 minút ho môžeme skontrolovať a prípadne vybrat z toho teplúčka. Prajem vám príjemné mllsanie. Táto dobrotka si naozaj zaslúži 5 *****
ďakujem za recept,ale vypadlo mi tam dosť údajov, hlavne bod 3,4, a 7. Nedočítala som sa tam nikde o tvarohovej plnke a ani o odloženom kakaovom ceste,nevidím v surovinách kakao. Môžete mi tento recept napísať ešte raz. Je jednoduchý a určité super chutí. Ďakujem
Inak, @tomas2009 - na ten mak pozor! Je pravda, že obsahuje veľa vápnika, ale vo väčšom množstve, najmä surový, nepomletý môže byť pre dieťa drogou. ( Veď ópium sa vyrába z makovíc). Kedysi, ak chceli aby dieťa bolo pokojné alebo aby spalo, dávali mu odvar z nich.