Grécka spomienka

mracik9 - fotkamracik9, 17. júna 2013
Grécka spomienka
Foto: mracik9

Gréci milujú more, slnko a dobré jedlo.Z krásnej dovolenky som si doniesla príjemné spomienky a fantastické chute.Jednou z nich je recept na souvlaki z tzatziki. Určite to vie posúdiť ten, čo tam bol a jedol tú dobrotu.

Suroviny

1 kg
200 ml
500 ml
2 ks
4 - 5 strúčikov
0,5 - 1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na približne rovnaké kocky 1,5x1,5 cm,napichujeme ich na bambusové špajle, dáme do podlhovastej nádoby a zalejeme olivovým olejom v ktorom sme si rozmiešali oregáno a morskú soľ.Odložíme do chladu aspoň na hodinku dve.Grilujeme v rúre,ale najlepšie je však v prírode na ohni.

    Grécka spomienka - obrázok 1
  2. 2

    Asi najtypickejšia grécka ,,omáčka´´,ktorá nikdy nechýba ani v jednej gréckej chladničke.Potvrdila mi to pani,ktorá je manželkou Gréka.Základ tvorí špeciálny jogurt.Ja som si ho vyrobila tak,že som si klasický jogurt dala ocediť cez plátienko. Uhorky postrúhame na hrubo,necháme odkvapkať a ešte poriadne z nich vytlačíme šťavu. Pomiešame ich s jogurtom,olejom,soľou,jemne posekaným kôprom a pretlačeným cesnakom.Tzatziki je najlepší na druhý deň,preto si treba pripraviť väčšie množstvo.

    Grécka spomienka - obrázok 2
  3. 3

    Ako prílohu som urobila opečené zemiaky,je to fantastické jedlo,ktoré vystihuje grécku mentalitu a pohostinnosť. Prajem vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
dobre , že si mi to pripomenula. Ešte mám kúsok jahňaciny v mrazáku, tak si urobím dobrú grilovačku. Aj ja dávam citronovú šťavu. Patrí tam.
veľmi pekný recept. ja poznám souvlaki ešte z jahňacieho, dokonca kozľacieho a aj z kuracieho mäsa, kde a aké majú zvyklosti.
výborne si navarila.
afataga,predstav si že mám,ale grécka žienka tvrdila,že ju učila jej teta a ona tam dáva iba oregáno,tak som to skúsila a je to dobré,ja si stále donesiem korenie,mám aj na souvlaki,origoš grééce :)) a ako prve korenie je tam oregáno
pusta,ďakujem za kompliment,je to dobrotka a určite sa dá aj z iného mäska,ja už mám naloženú panenku z diviaka,tak cez víkend ugrilujeme na ohníčku :))
mracik -nejak som si doplietol ten koment od afataga . Korenie si aj ja
nosím odtiaľ. Je perfektné voňavé , žiaden prach ako naše.
Grecke jedla zboznujem :-). Nedavno sme boli s celou rodinou v greckej restauracii (pravi Greci), tak som si tam zase prisla na svoje... A teraz som si, aspon virtualne, pochutila na tvojom recepte -).
Souvlakia me tzatziki...tecu mi slinky aj slzy pri spomienkach na mojich 7 rokov prezitych na gr. ostrove :( Najkrajsie roky mojho zivota..

Pridaj komentár k receptu: