Vianočné pečivo s vitrážkou

anad - bez fotkyanad, 7. decembra 2011
Vianočné pečivo s vitrážkou
Foto: anad

Dnes som tu videla pečivo s vitrážou.Včera som piekla dcére do školy niečo podobné.Zostali len tri kúsky,aspoň pre ukážku.Recept je z časopisu Receptar.

40
porcií
20 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g
120 g
1 ks
250 g
2 balíčky, tvrdé




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín okrem cukríkov vymiesime cesto,dáme ho na hodinu do chladničky oddýchnuť.Cesto vyvaľkáme na 5 mm hrúbku,povykrajujeme vianočné tvary s otvorom v strede.Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie,do stredu dáme polovicu alebo štvrtinku cukríka a dáme upiecť na 180 stupňov približne 5 minút.Necháme ich vychladnúť na plechu.Sú krásne aj ako ozdoby.

Diskusia k receptu

danielas
Nechce sa mi veriť,že tak tvrdý cukrík za 5 min sa dokáže takto úžasne rozliať. Veľmi pôsobivé,skvelý nápad
hubata
Fakt, skvelý nápad - nahradí lekvár alebo želé.
sladkacokolada
fíha, aj mne sa to páči, potom v strede zostane priehľadné "okienko" ?
ukladám , určite urobím na Vianoce:)
danatka
výborný nápad, vyskúšam na Vianoce, ukladám do kk
anenka
v upečenom stave je cukrik mäkký?zaujimave
3sandra3
to isté som sa aj ja chcela opýtať, či je cukrík mäkký po upečení
valeri
Pekné .... už som to v nejakom časopise videla, len tam tie vitrážky boli farebné, ale ešte som to nepiekla. Cukríky si rozpolila nožom? Šlo to?
libina
sú tu aj medovníčky pre detičky , ten cukrík sa rozleje, po vychladnutí stuhne a @valeri dá sa dobre deliť nožom :)
anad
Cukrík zostane tvrdy.Je to zaujímavé chrúmať to spolu.Piekla som ich do školy na Európsky deň rodičov a mali veľký úspech.Môžete do okienka vložiť aj dva kúsky rôznej farby a je to ešte zaujímavejšie.
anina43
veľmi obdivujem netradičné zdobenie, ako tie tvrdé cukríky krájaš na polovice ? spodný dielik natieraš nejakým lekvárom alebo sa dostane naň roztopený cukrík ? dik za odpoveď
anad
Cukrík sa dá ľahko preseknúť nožom na drevenej doske.Žiadny lekvár tam netreba,cukrík sa v otvore rozleje,dôležité je nechať pečivo vychladnúť na plechu,lebo ten cukrík po vytiahnutí z rúry je tekutý,po vychladnutí stvrdne a drží sám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia