Arabský tanier
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 13. júla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Postup
-
1
Morčacie prsia nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme rímskym kmínom, pridáme tri roztlačené strúčiky cesnaku a zalejeme bielym jogurtom. Masu premiešame a necháme odstáť asi pol hodiny. Ľadový šalát, reďkovku, mrkvu a červenú cibuľu zmiešame, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom a šťavou z citróna.
- 2
Zo zvyšného jogurtu urobíme dresing. Zmiešame ho s jedným strúčikom roztlačeného cesnaku, jemne nasekanou mätou a soľou. Kúsky morčacích pŕs si napichneme na ihlu a grilujeme pri strednej teplote.
- 3
Pitu nahrejeme na grile, prerežeme ju na polovicu a narežeme v strede. Do obidvoch pít natlačíme časť šalátu, uložíme na oba okraje taniera, do stredu dáme zvyšný šalát, navrch dáme morčací špíz dozdobený citrónom. Podávame s dresingom.
- 4
NÁŠ TIP: Ak pri grilovaní nepoužívate kovové ihly, ale drevené špajdle, namočte ich do vody, aby sa počas grilovania nezapálili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale prečo sa to volá arabský tanier?
A kmín to je po záhorácky zlodej alebo po sslovensky rasca?