
Zapekané mäso pod perinou
Milujem zapekacie misky, jedlo v nich urobené je geniálne preto, lebo v jednej nádobe máte...

Hopel popel - fotorecept
Tento recept mám od môjho otca, ktorý bol kuchárom. Chutí celej mojej rodine. Je...

Eintopf - kuracie stehná, bravčové mäso, zemiaky
V poslednej dobe sa mi zapáčili recepty, kde sa všetko robí v jednej nádobe. Využívam...

Kıymalı Bazlama
Bazlama s mletym mäsom. Bazlama je plnene kysnute cesto, ktore sa velmi podoba na Gözleme :-) len...

Jahodová zmrzlina
Do mixéru dáme jahody, zasypeme je cukrom, smotanu a mixujeme. Po chvíli mixovania priliejeme mlieko...

Tvarohové taštičky plnené lekvárom
Toto cesto mam rada lebo sa z neho daju robit tasticky na sladko, alebo slane keksiky....

Šťavnatý ovocno-pudingový zákusok :)
Tento receptík mám od kamarátky ... teda od nej mám tú myšlienku spojenia piškótového...

Bravčová panenka Al Pastor
Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke. :-))) Je to...

Ázijské kuracie s rezancami
Vlastný recept, ktorý vznikol z toho, čo bolo k dispozícii. Nakoniec veľmi podarený obed...

Domáci chlieb so zemiakovou kašou
Zostala mi zemiaková kaša, nie veľa, rozmýšľala som, čo spravím. Chlieb pečiem často,...

Rizoto s vepřovým masem
Na kousku sádla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a podusíme...

Koláč z rebarbory (Rhubarb pie)
Rebarboru zaradujeme medzi zeleninu, ktoru konzumujeme ako ovocie. Dlhe roky som nevenovala tejto zaujimavej rastline plnej...

Guláš s jahňacím mäsom
Podľa môjho názoru, najchutnejšie guláše varia muži. Napriek tomu, guláš pripravovaný podľa tohto receptu...

Treska s pečenou cviklou
čítal som na vareche diskusiu o mrazených rybách a uvedomil som si aké mám šťastie,...

Kuracia rolka s praženicou
Kuracie prsia naklepeme na plátky, posolíme a okoreníme. Na rozklepané prsia položíme plátky mäkkej salámy....

Granadírsky pochod
Dnešný obedík:))... cestoviny možte samozrejme aj kupiť no domáce nenahradí nič:-*

Rizoto s bravčovým mäsom - špeciál
Toto bolo u našich doma odjakživa rizoto, pripravované z perkeltu s bársakým mäsom, od bravčového až po zajačie...

Tikka masala (od Mariky)
Toto jedlo som prvý raz jedla na oslave narodenín a odvtedy ho proste milujem:) Nádherne vonia, ...

Rožnovská mňamka
Předkládám další mňamózní recept přítelkyně Amálky. Recept "z jednoho hrnce" je plný zdraví a vůní, ...

Losos s medovou omáčkou
Lososové filety osolíme a okoreníme, uložíme do zapekacej misy, posypeme nasekaným kôprom a maslom...

Plnené langoše
Tieto langoše milujeme všetci, dokonca aj môj otec, ktorý je zástanca tradičných dedinských jedál...

Rumovo-orechové linecké košíčky s parížskou šľahačkou
Ako prvé si spravím základ na parížsku šľahačku. Do malého hrnca dám celú smotanu na šľahanie...

Bryndzová nátierka de luxe
Klasická bryndzová nátierka je delikátna záležitosť. Patrí medzi tie, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, ...
Chumer bukeha - Kuracia pečeň s trhanými cestovinami
Rómska speváčka Gitana uvarí tradičné rómske jedlo Chumer bukeha, čo je chutná kuracia pečeň s domácimi...

Ozdoby z vizovického cesta /fotorecept/
Ako školáčka som chodila na výtvarný krúžok a učiteľ nás učil aj modelovať, dovolila som si...

Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou
1 šalka=2, 5 dcl Cesto vymiesime a nechame 2 hodiny kysnut....