Tento tradičný recept je veľmi jednoduchý a chuťovo výborný.
20 minút
príprava
príprava
75 minút
na 250,180 °C
na 250,180 °C
Postup
-
1
Do misi dáme múku,dlaň rasce,ľanu a slnečnice.Pridáme soľ.
- 2
Do misi nastrúhame najemno uvarené zemiaky.Pridáme kvások.Cesto dobre premiesime,posypeme múkou a dáme kysnúť na cca.20minút.Nakysnuté cesto premiesime na pomúčenej doske a dáme znovu kysnúť.Potom cesto znova premiesime,vytvarujeme ho do tvaru bochníka a dáme na vymastený,múkou vysypaný plech ešte na chvílu kysnúť.Potrieme vlažnou vodou a vložíme do trúby a pečieme cca.15min. pri 250 stupňoch.Potom hodinu dopekáme pri 180C.
- 3
Horúci chlieb zabalíme do ľanovej(stačí obyčajná)utierky a necháme 2-3 hodiny vychladnúť. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mám to vyskúšané, na prvý raz som zo zemiakového cesta upiekla miesto chleba osúch, tiež sa mi zdalo málo vody, tak som pridala.
Pretože voda je spomenúta iba na kvasok.
Na kilo múky je zasa zemiakov veľa a cesto by bolo veľmi ťažké.Tak ešte jeden väčší ale nie 4 ks.