Jemný tvarohový zákusok

bejgi - fotkabejgi, 6. septembra 2011
Jemný tvarohový zákusok
Foto: bejgi

Tento ľahký tvarohový zákusok robievam, keď sa náhle ohlási návšteva, je to polovičná dávka, hneď na konzum, rýchla príprava a ako prvú pomoc na Zobraziť celý popisTento ľahký tvarohový zákusok robievam, keď sa náhle ohlási návšteva, je to polovičná dávka, hneď na konzum, rýchla príprava a ako prvú pomoc na niečo sladké upečené, mám doma vždy lístkové cesto(ma dlhšiu trvácnosť) a jemný tvaroh odtučnený. Rada sa s Vami podelím o tento recept.

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
Plnka:
350 g
150 g
2 ks surové
1 ks
120 ml
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvinieme aj s papierom na pečenie na plech.

  2. 2

    Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, pridáme rozšľahané vajcia, mlieko, vanilkový puding (môžete použiť aj iný, aký máte doma). Premiešame , plnku nalejeme na cesto a upečieme vo vyhriatej rúre.

  3. 3

    Vychladnutý koláč nakrájame na 4 rovnaké časti a dáme na seba, tvar si už môžete zvoliť aký chcete. Nakoniec ozdobíme postrúhanou čokoládou, orechom, pistáciami...šľahačkou...to je už len na Vás.

    Jemný tvarohový zákusok - obrázok 3

Diskusia k receptu

danculka
Tieto lístkové varianty,mám rada,ukladám a vyskúšam...
evanaaa
A ako pekne to vypadá, ak by bol iný ( kakaový) krém, bola by to listová doboška, ale aj takto to ukáže.
bejgi
na tanieri je 6 porcii, ale dá sa narezať aj na 12 menších :-) to je už naozaj len na Vás...
chapona
ten puding sa pridáva uvarený do tvarohu, alebo sa zmieša len obsah sáčku?


tothka
Koláčik vyzerá výborne, jednoduchá príprava na rýchlo ako stvorený, pripomína mi prípravu falošného krémeša,@chapona puding nie je potrebné variť, pečením to varenie nahradíš a šetríš čas pri príprave.
coldbery
páči sa mi to a je to naozaj ľahký zákusok...mňam..)))
3sandra3
veď tých šesť stačí, sú krásne vysoké, a aspoň viem, že niečo jem :-)
cica2
peknučký zákusok a aj rýchla príprava:)
majo51
vyzerá dobre ale prosím poradiť ako sa krája a papá lebo keď do lístkového cesta zaborím vidličku alebo ližičku,tak budem si pomáhať aj rukami lebo sa rozpadne ale ináč môže byť mňamkový.
silvia68
Práve sme ho dojedli, je vynikajúci. @majo krája sa v pohode, zmäkne od tvarohu. Rýchly, chutný, zaradila som ho do rubriky osvedčených receptov, vďaka.
bejgi
ďakujem za komentáre a teším sa, že sa vydaril @silvia68 a @majo :) sory že až teraz, ale nechodili mi komentáre na e-mail ...
jerica
No a to mám za to že blicujem , taký perfektný rýchli receptík mi ušiel , tak ten si nielen uložím ale aj spravím :-)
eva53
práve dopečené, výborný receptík, tuk iba v lístkovom ceste, to sa mi páči
eva53
cukor som dala nerafinovaný hnedý a o tretinu menej , perfektné
aleana
a nerozsype sa to celé keď sa tie časti len pokladú na seba? Ako drží tvarohová upečená vrstva s vrstvou lístkového cesta ktoré je nad ňou?
jovanka77
dnes som ho robila... je vyborny, len nabuduce dam menej cukru ako je v recepte. je na mna moc sladky.. ale inak super mnamka prevelika..
vrele odporucam. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia