Zapekané šampiňóny - plnené

emdy - fotkaemdy, 15. októbra 2013
Zapekané šampiňóny - plnené
Foto: emdy

Pomerne jednoduchý recept na suroviny a u nás celkom obľúbený.

5
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Šampiňóny umyjeme, očistíme a vyrežeme nožičky s výtrusníkmi. Vnútro začistíme lyžičkou, aby sa nám zmestila plnka. Plnka: Na panvici orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu a slaninu. Pridáme na drobno pokrájané nôžky zo šampiňónov, podusíme do mäkka, prídáme soľ a korenie. Pridáme 3 ks vajec a na záver čerstvú bazalku. Necháme vychladnúť a naplníme šampiňóny. Šampiňóny poukladáme do pekáča potretého olivovým olejom. Podlejeme cca 2 dcl vody. Zakryjeme alobalom a dusíme 30 min pri 180 stupňoch. Na záver necháme odkryté zapekať 10 min na 180 stupňoch. Nastrúhame syr a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu

ajsa20
milujem toto jedlo, ale ja to nedusim, iba to dam zapiect a na vrch davam kyslu smotanu, ked smotana zruzovie tak uz to je :)....a este do vnutra davam syrokrem, nabuduce skusim so slaninkou :)
hanka56
vypadá to dobře. já dávám nastrouhaný plesnivý sýr smíchaný s nastrouhanou šunkou a zasypané tvrdým nastrouhaným sýrem. Zapeču to v troubě. Někdy smíchám oba sýry a šunku a obalím jako řízek a zapeču v troubě je to mňamka :-))
babkamt
Ďakujem za pripomenutie. Plnky obmieňam , na vrch dávam syr.Ja to chutné jedlo.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Poznám, je to chutné jedlo, ale........ešte lepšie, aj do klobúčikov šampionu natlačíte syr NIVA, obalíte v antlickej slanine a dáte zapiecť.
Uňo ňuňo. Tá chuť a vôňa....
pusta
to je pekný recept a ako krásne vyzerá :-)
ako mi mohol ujsť? plnené šampiňóny zbožňujem.
+5***** ti patrí.