Kvasnicová nátierka fotorecept

tetadena - bez fotkytetadena, 7. mája 2011
Kvasnicová nátierka (fotorecept)
Foto: tetadena

Toto je tradičná teplá pomazánka, ktorú robím deťom. Je veľmi jemná a chuť kvasníc nie je výrazná. Pokiaľ vám neprekáža zápach kvasníc v kuchyni, určite pochutí aj ako rýchla večera, alebo olovrant.

2-3
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kocka čerstvé
4-5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvicu nalejeme olej, netreba veľa. Rozdrobíme do teplého oleja kvasnice a počkáme kým sa rozpustia.

    Kvasnicová nátierka (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Do rozpustených kvasníc nasypeme strúhanku a trochu ju opražíme.

    Kvasnicová nátierka (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme túto zmes mliekom.Vznikne nám niečo ako hrčkavá kaša, ale ak budete dobre miešať, mlieko sa odparí a kaša zostane hladučká. Aby sa nám urobila taká zamatovo hladká kaša, musíme nechať mileko odpariť a opäť trochu doliať a odpariť a doliať až je to úplne hladučké

    Kvasnicová nátierka (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Keď je to asi také ako na prvom obrázku už stačí iba posoliť a pridať vajíčka. Ja to robím z dvojitej dávky, preto ich je tak veľa.

    Kvasnicová nátierka (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Poriadne premiešať a vajíčka upražiť. A potom už iba DOBRÚ CHUŤ. Podávajte s čerstvým chlebom a zeleninkou.

    Kvasnicová nátierka (fotorecept)  - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dobrota,robím ju aj s cibuľkou,vyskúšam aj tvoju zahustenú stúhankou.