Toto je tradičná teplá pomazánka, ktorú robím deťom. Je veľmi jemná a chuť kvasníc nie je výrazná. Pokiaľ vám neprekáža zápach kvasníc v kuchyni, určite pochutí aj ako rýchla večera, alebo olovrant.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
1 kocka čerstvé |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4-5 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na panvicu nalejeme olej, netreba veľa. Rozdrobíme do teplého oleja kvasnice a počkáme kým sa rozpustia.
-
2
Do rozpustených kvasníc nasypeme strúhanku a trochu ju opražíme.
-
3
Zalejeme túto zmes mliekom.Vznikne nám niečo ako hrčkavá kaša, ale ak budete dobre miešať, mlieko sa odparí a kaša zostane hladučká. Aby sa nám urobila taká zamatovo hladká kaša, musíme nechať mileko odpariť a opäť trochu doliať a odpariť a doliať až je to úplne hladučké
-
4
Keď je to asi také ako na prvom obrázku už stačí iba posoliť a pridať vajíčka. Ja to robím z dvojitej dávky, preto ich je tak veľa.
-
5
Poriadne premiešať a vajíčka upražiť. A potom už iba DOBRÚ CHUŤ. Podávajte s čerstvým chlebom a zeleninkou.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu