Letný marhuľový koláčik

diabambulka - fotkadiabambulka, 3. októbra 2011

:-)

20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto :
5 ks
150 g
100 g
140 g
1 ks
3 PL
50 ml
700 ml
Plnka :
500 g
1 ks
1 ks
1 a 1/2 PL
1/3 z kompótu
1/2 ks na prípravu plnky
Pudingová želatína :
300 ml
500 ml
1 ks
1 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto : Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom , pridáme olej, mlieko, celorznnú a polohrubú múku spolu s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vymastený a vysypaný múkou. Na cesto poukladáme 2/3 marhulí z kompótu a dáme piecť. Pečieme Pri teplote 170°C 20 minút.

  2. 2

    Plnka : V mise si rozmiešame tvaroh s kyslou smotanou, pridáme 1/3 marhulí z kompótu, vanilkový cukor a 1 PL práškového cukru. Podľa návodu si pripravíme želatínu určenú na plnky. Ja som použila Želatínu potravinársku - do 250 ml studenej vody vysypeme 10 g želatíny a necháme 10 minút nabobnať. Potom za stáleho miešania prihrejeme na 60 °C. Necháme vychladiť a vmiešame do tvarohu. Takto pripravenú plnku vylejeme na vychladnutý plát.

  3. 3

    Pudingová želatína : Do šťavy z marhuľového kompótu vlejeme vodu tak aby sme mali spolu 800 ml tekutiny. Nalejte 1/2 z tekutiny do nádoby a privedte do varu. V druhej polovici tekutiny vymiešame šumienku spolu so Zlatým klasom. Takto pripravenú zmes vlejeme do skoro vriacej tekutiny a chvíľku povaríme ( kým nám nezačne hustnúť ). Na záver dochutíme citrónovou šťavou a nalejeme na plnku. Necháme vychladiť a podávame.

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
lia66 ahoj nevadí, že nemáš rada marhuľové, marhule nahraď kľudne napríklad sterilizovanými jahodami a šumienku použi tiež jahodovú, budeš milo prekvapená :-))) ja to robím ako obmenu.
ďakujem všetkým za milé komentáre.

Pridaj komentár k receptu: