:-)
na 170 °C
Suroviny
| Cesto : | |
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 140 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 50 ml |
|
| 700 ml |
|
| Plnka : | |
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 a 1/2 PL |
|
| 1/3 z kompótu |
|
| 1/2 ks na prípravu plnky |
|
| Pudingová želatína : | |
| 300 ml |
|
| 500 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Cesto : Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom , pridáme olej, mlieko, celorznnú a polohrubú múku spolu s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vymastený a vysypaný múkou. Na cesto poukladáme 2/3 marhulí z kompótu a dáme piecť. Pečieme Pri teplote 170°C 20 minút.
- 2
Plnka : V mise si rozmiešame tvaroh s kyslou smotanou, pridáme 1/3 marhulí z kompótu, vanilkový cukor a 1 PL práškového cukru. Podľa návodu si pripravíme želatínu určenú na plnky. Ja som použila Želatínu potravinársku - do 250 ml studenej vody vysypeme 10 g želatíny a necháme 10 minút nabobnať. Potom za stáleho miešania prihrejeme na 60 °C. Necháme vychladiť a vmiešame do tvarohu. Takto pripravenú plnku vylejeme na vychladnutý plát.
- 3
Pudingová želatína : Do šťavy z marhuľového kompótu vlejeme vodu tak aby sme mali spolu 800 ml tekutiny. Nalejte 1/2 z tekutiny do nádoby a privedte do varu. V druhej polovici tekutiny vymiešame šumienku spolu so Zlatým klasom. Takto pripravenú zmes vlejeme do skoro vriacej tekutiny a chvíľku povaríme ( kým nám nezačne hustnúť ). Na záver dochutíme citrónovou šťavou a nalejeme na plnku. Necháme vychladiť a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









ďakujem všetkým za milé komentáre.