Foto: ancicka
Veľmi dobrý a šťavnatý koláč.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
8 ks ošupane väčšie |
|
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
na jablka |
|
Plnka : | |
1/2 l |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
200 g |
|
250 g |
|
200 g okruhle |
|
podľa chutí /um |
|
2 dl |
|
od oka na ozdobu |
|
Postup
-
1
Jablka si očistím,
-
2
na hlboký plech vysteliem mastný pepier a jablka nastrúham na uhorkovom strúhadle.rovnomerne rozložím.
-
3
Na jablka nôžme dať aj 1 vanilkový cukor.Z vajec vyšľahám piškotu a vylejem na jablka.
-
4
rovnomerne rozotriem.Nechám upiecť.
-
5
Po upečení koláč prevratim,tak aby jablka boli na vrchu a necháme vychladnúť.
-
6
Kým koláč chladne,uvaríme si podľa uvedených súrovin plnku.Necháme vychladnuť.
-
7
Kým plnka chladne vyšľaháme maslo s cukrom.
-
8
Medzi tým si uvaríme kávu.Kávu precedíme a ochutime rumom.
-
9
Ked plnka vychladne,tak ju spojíme s maslom a poriadne vyšľaháme.
-
10
Na jablka natrieme polovicu plnky a na plnku ukladáme piškoty namočené v káve.
-
11
Potom na piškoty dáme zvyšok plnky a rozotrieme.
-
12
Na vrch postrúhame čokoládu.Hotový koláč dáme do chladničky stuhnuť.
-
13
V reze.
Diskusia k receptu