Foto: honestka
Recept je pomerne jednoduchy a neodlisuje sa velmi od inych dobrych piskotovych receptov a preto aj postup napisem velmi zjednodusene, Rozdiel je iba v Zobraziť celý popisRecept je pomerne jednoduchy a neodlisuje sa velmi od inych dobrych piskotovych receptov a preto aj postup napisem velmi zjednodusene, Rozdiel je iba v tom, ze tu pouzivam iba HLADKU muku na vsetko.
príprava
na 200 °C
Suroviny
CESTO: | |
10 ks |
|
25 dkg |
|
15 dkg |
|
2 lyzice |
|
1 lyzicka |
|
PLNKA na Parizsky krem: | |
1 liter |
|
40 dkg |
|
40 dkg |
|
5 lyzic |
|
1 lyzicka |
|
GRILAZ: | |
20 dkg |
|
10 dkg |
|
Postup
-
1
Upecieme piskotove cesto 2 platy na cely plech tak, ze vajcia rozdelime na zltky a pripravime si sneh, inak postup je rovnaky ako na ine piskotove cesta. Pripravime si pralinkovu grilaz tak, ze upalime cukor, ked je karamel bledy nasypeme don sekane lieskove orechy. Toto nechame vychladnut, nalameme na kusky a rozbijeme na male ciastky v maziari, alebo pomeleme v elektrickom mlynceku. Grilaz sa da velmi dobre rozbit aj tak,a ze ju dame do plastikoveho sacka, tento polozime medzi poskladanu utierku a rozbijeme klepacom na maso. Vsetko to zalezi od vas, aku hrubku grilaze mate radi.
- 2
Plnku si pripravime sposobom na parizsky krem tak, ze slahacku nechame takmer zovriet (mesmie vriet!) a do nej nalameme dobru horku cokoladu, primiesame maslo, pridame kakao, dobre vymiesame na hladku hmotu. Odlozime do druheho dna do chladnicky a potom vyslahame na leskly krem. Do hotoveho pridam pravu tekutu vanilku Cesto naplnime a nechame si na potretie aj na vrch a kraje a pripadne prizdobime.
- 3
Orchidea je ziva z vlastnej domacej urody.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak isto rada pouzivam ako potah aj pravy marcipan /aj ako maslovy krem/.
My totiz nemame radi tie ostatne teraz tak casto pouzivane potahoviny /biele ci v kriklavych farbach/ hoci sa musi nechat, ze pohlad na ne je vzdy pekny.