Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou
Foto: Foto Pravda: Ivan Majerský
Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro
Postup
-
1
Syr rozkrojíme na polovice a naložíme na určitý čas do olivového oleja, soli a drveného čierneho korenia. Potom usušíme a opečieme na grile.
- 2
Cherry paradajky umyjeme, osolíme, polejeme olivovým olejom a premiešame s nasekanou bazalkou. Upečieme ich v rozpálenej rúre alebo pod grilom.
- 3
Bagetu nakrájame na 2 cm hrubé kolieska, opečieme na grile z oboch strán a potrieme cesnakom.
- 4
Na tanier kladieme koliesko bagety a navrch upečené cherry paradajky (asi 3 - 4 kusy) so šalátovými listami, zakryjeme ďalším kolieskom bagety. Nakoniec položíme na bagetu grilovaný syr. Môžeme poliať balzamikovým octom.
- 5
Na grilovanie môžete použiť aj oštiepok, kozí alebo ovčí syr. Syr možno vykrojiť kolieskom, aby mal pekný tvar na bagete a zvyšné kúsky syra sa dajú nakrájať na drobné kocky a pridať do šalátu z čerstvej zeleniny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu