Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou

redakcia - fotkaredakcia, 8. augusta 2009
Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou
Foto: Foto Pravda: Ivan Majerský

Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

Suroviny

4 ks
240 g
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Syr rozkrojíme na polovice a naložíme na určitý čas do olivového oleja, soli a drveného čierneho korenia. Potom usušíme a opečieme na grile.

  2. 2

    Cherry paradajky umyjeme, osolíme, polejeme olivovým olejom a premiešame s nasekanou bazalkou. Upečieme ich v rozpálenej rúre alebo pod grilom.

  3. 3

    Bagetu nakrájame na 2 cm hrubé kolieska, opečieme na grile z oboch strán a potrieme cesnakom.

  4. 4

    Na tanier kladieme koliesko bagety a navrch upečené cherry paradajky (asi 3 - 4 kusy) so šalátovými listami, zakryjeme ďalším kolieskom bagety. Nakoniec položíme na bagetu grilovaný syr. Môžeme poliať balzamikovým octom.

  5. 5

    Na grilovanie môžete použiť aj oštiepok, kozí alebo ovčí syr. Syr možno vykrojiť kolieskom, aby mal pekný tvar na bagete a zvyšné kúsky syra sa dajú nakrájať na drobné kocky a pridať do šalátu z čerstvej zeleniny.

Diskusia k receptu

Vymazať
jerica
oko mi vypadlo , tá krása a chrumkavá bageta to , čo steká po nej , len ochutnať :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia