Čínska kapusta s kuracím mäsom a rezancami v jednom hrnci
Časovo nenáročná príprava s delikátnou chuťou použitých surovín, ktoré toto jedlo robia nielen chutným, ale...
Uličské pirohy z trených surových zemiakov - pečené
Uličská dolina a obce v nej - Nova Sedlica, Ulič, Zboj ... je navýchodnejšia...
Pečienkové fašírky
Tieto výborné fašírky robievam po každý raz inak... robila som ich už aj z mletých pečienok, ...
Bulgur na marocký spôsob
Komerčný recept<br /> Bulgur u nás nie je ešte stále úplne bežný. Jeho príprava je pritom veľmi...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Skvelý bezlepkový perník
Tento výborný perník som prvý krát ochutnala u kamarátky cukrárky. Musela som si vypýtať recept a...
Zapečené kuracie stehná
Do misy dáme trochu soli, papriku, korenie a polohrubú múku. V tejto zmesi obalíme...
Naše domáce klobásky
Aj tento rok ako každý sme robili klobásky. Robíme ich už veľa rokov podľa tohto receptu,...
Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...
„Halušky“ bez múky
To, že sú halušky uvarené bez múky, nie je žiaden zázrak, jednoducho je múka...
Krémová hubová polievka
Na oleji si pripravíme cibuľový základ, pridáme nakrájané šampiňóny a urestujeme ich. Pridáme namočené huby aj...
Tyrolské Gröstle
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských...
Žemľovka na slano
Inspiraciu na takuto zemlovku som videla na jednej kucharskej internetovej stranke. Ja som to robila...
Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou
Milujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a...
Cesnačka so zemiakmi aj medvedím cesnakom
Táto polievočka je rýchla. Zvládne ju urobiť každý, ktorý vie čo i len minimum z...
Živánska
Dávnejšie sa mi pošťastilo kúpiť v Kauflande bravčovú panenku. Šupla som ju do mrazničky a teraz...
Nátierka z reďkoviek a zo syra
... podla mojej oblubenej pani Horeckej, urcite budem robit castejsie, je vyborna...
Chorizo risotto á la KajusiQQ
Tento recept ma naučil moj talianský švagor:) a ja som si ho ešte troška pozmenila :)........
Kuracie stehná pečené na zemiakoch a šampiňónoch
Jednoduché a veľmi chutné jedlo z jedného pekáča.
Jožkove rezníky
Prečo Jožkove a nie Ferkove či Paľkove? Lebo plnku si vymyslel jeden náš dobrý kamarát Jožko a...
Kôprový posúch
Pripravený kvások ( 50 ml mlieka, cukor, soľ, droždie) vmiešame do múky a vypracujeme...
Zelerový šalát s mrkvou a jablkami
Očistený a uvarený zeler, mrkvu a surové jablká pokrájame na jemné rezance. Pokvapkáme ich citrónovou...
Kuracie prsia s brokolicovou omáčkou
Kuracie prsia nakrájame, naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.
Zemiakové buchty výborné
zemiaky uvariť a pretlačiť nechať vychladnuť pridať muku vajce soľ olej . z mlieka cukru drozdia urobit...
Snehové makové kocky so slivkami
@kata50 , Recept bol uverejnený v časopise Báječná žena a ja som ho málinko doplnila ovocím....
Torta k narodeninám
Na dnes sa mi nahlásila návšteva. A v pondelok má narodeniny tak som jej upiekla na...
Adventné olejové koláčiky
Aj tieto koláčiky som objavila u rybičky na stránke: http://www. urybicky. cz/2008/05/vdolecky-ci-kolacky/. Boli príjemným spríjemnením...
Krkovička na cesnaku
Jednoduchý a pritom chutný recept, dá sa doplniť ľubovolnou surovinou a a tak je stále na...
Cícerovo-šošovicové karí so špenátom
Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme korenia...
Grilovaná roštenka (Entrecote)
Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by...
Opečené halloumi s paradajkami a cestovinou
Na internete som hladala recepty s halloumi syrom. Nasla som tam tento recept ktory sa mi...
Tuniaková nátierka
Perfektná a lahodne jemná pomazánka, vhodná hlavne na biele pečivo alebo chlieb, ktorej zatiaľ neodolali...