Smotanovo-pórová polievka
V hrnci rozpustíme maslo. Opražíme na kolieska pokrájaný pór a zalejeme vriacou vodou. Pridáme bujón,...
Prívarok z kyslej kapusty (vegan)
Inšpirovala som sa klasikou - segedínom :-). Kyslú kapustu mám jednoducho veľmi rada... Použité koreninové...
Grilované jahňacie kotlety
Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa, ktora mnohym vadi, ovplyvnuje...
Pikantné bravčové rebierka
Pripraviť chutné bravčové rebrá to je taká srdcovka ako navariť guláš. Každý to vie každý to robí...
Zapekané kuracie prsia na banánoch
Patrí k mojím top-receptom, lebo je úžasný na každú príležitosť. Najradšej ho varím na párty...
Pečený bôčik s chlebovou plnkou
Chlebová plnka je výborná aj na plnenie kurčaťa, ale pečená samostatne je výborná ako príloha k...
Tradičná doma pečená višňová štrúdľa
Každý rok na Petra Pavla ťahám ručne cesto na višňovo orechovú a višňovo makovú štrúdľu, ...
Bryndzové halušky s cibuľkou
Je to chutné a obľúbené jedlo mojej rodiny. Viem, že sa podávajú so slaninkou, ...
Syrovo-šunkové muffiny
Toto je taký mix alebo mišung? všetkých možných receptov, hlavne "šunka s vajcom" a "syrové muffiny"...
Rezne z mäsa a zeleniny
Pomleté mäso zmiešame s nastrúhanou alebo nasekanou sparenou zeleninou, 1 vajíčkom a koreninami, vytvarujeme rezne a...
Tvarohový koláč s marhuľami
recept je z knihy receptov Petra Havlíčka, trochu sme experimentovali, pretože recept bol uvedený nepresne,...
Naše domáce klobásky
Aj tento rok ako každý sme robili klobásky. Robíme ich už veľa rokov podľa tohto receptu,...
Košické - Kung pao
kung pao pripravujem podľa jedného vynikajúceho košického kuchára takto :
Bohatá zeleninová polievka s hlivou
Keďže hlivy bolo viac, a zostali aj stonky, ktorých je škoda, tak budú hlivové...
Plnené zemiaky a lá Bogar
už dlhšie som sa na túto pochúťku chystala tak sa s vami opäť raz podelím s nápadom...
Viedenská cibuľa
Cibuľu nakrájame natenko, obalíme v polohrubej múke a opečieme na oleji ako hranolčeky.
Hájas pogáča - sadlové pagáče
Obdobie od Troch kráľov je začiatkom fašiangov. To sa jedia mastné a chutné jedlá, ...
Džadky z vachtárne dedka Tatuša
Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...
Rustikálny chlieb s čiernymi olivami a žitným kváskom
Milujem čierne olivy, mohla vy som ich jesť v akomkoľvek množstve, ale môj muž nie...
Zeleninová polievka so sklenými rezancami
Máte radi ázijskú kuchyňu? Profesionálny kuchár pripraví zeleninovú polievku s hovädzím vývarom a sklenými rezancami, tak...
Ovarová polievka s krúpami
Išiel som robiť bravčové koleno na kapuste a potreboval som ovar. Ako tradičné som ho urobil...
Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou
Milujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a...
Zapekanky trochu inak
Ten, kto čaka u mňa na raňajky cereálie sa veľmi mýli. Kombinácia slaninky , vajca a...
Slaná roláda z lístkového cesta
Ani som nečakala že bude taký dobrý aký som ho urobila...
Pleskáč na masle a zelenine
Dostala som čerstvého pleskáča... uvažovala som, ako ho urobiť, aby bol chutný. tak som...
Richtárska pochúťka
Velmi rada varim podla starych kucharskych knih a tento receptik je asi z 58 rocnej kucharky, ktoru...