Foto: ywett
s chuťou medu a vôňou škorice.
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček (použila som s objemom 200ml, ale kto chce menej sladké, tak dá 1/2 hrnčeka medu) |
|
2 |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
1 |
|
1 hrnček |
|
40 g |
|
1 čajová lyžička |
|
Postup
-
1
Vyšlaháme celé vajcia s medom.
-
2
Pridáme olej a šľaháme.
-
3
Mlieko.
-
4
Zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, solamyl a mletú škoricu.
-
5
Cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vopred vymazali a vysypali múkou alebo jemnou strúhankou, formu som použila s rozmerom (205 mm x 205 mm)
-
6
V rúre vyhriatej na 180 °C bábovku pečieme asi 35 minút. Skúšame špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečená)
-
7
Necháme dobre vychladnúť a vyklopíme.
-
8
Prajem dobrú chuť!
-
9
Poznámka: použila som hrnček s objemom 200ml
Diskusia k receptu