Lečo - Lecsó rizzsel

2010 - bez fotky2010, 3. januára 2016
Lečo - Lecsó rizzsel
Foto: 2010

U nás sa vždy robí slovenská verzia leča = zelenina plus klobása a vajíčka. V Maďarsku je viac verzií tohto výborného jedla. Tu je jedna Zobraziť celý popisU nás sa vždy robí slovenská verzia leča = zelenina plus klobása a vajíčka. V Maďarsku je viac verzií tohto výborného jedla. Tu je jedna z nich s ryžou.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
1 ks nasekaná
1-2 strúčiky
1 PL
 prerastená
100 g g




Postup

  1. 1

    Prerastenú slaninu nakrajáme na kocky a na masti opražíme (môze byť len masť a cibuľa).

    Lečo - Lecsó rizzsel - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme a na koniec vmiešame lyžicu mletej papriky.

    Lečo - Lecsó rizzsel - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú papriku, vykrojíme jadrá a podusíme do polomäkka.

    Lečo - Lecsó rizzsel - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme na krájané zrelé paradajky a krátko podusíme, aby pustili šťavu.

    Lečo - Lecsó rizzsel - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme ryžu (najlepšie krátkozrnnú, sorry nemal som). Podlejeme vodou ochutíme soľou a korením. Znížime plameň a dusíme zakryté do mäkka.

    Lečo - Lecsó rizzsel - obrázok 5

Diskusia k receptu

terinka55
Lečo s ryžou robievam podobne. Chutí nám. Dobrý recept, u mňa za 5*.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Páči sa mi to naservírovanie priamo na stôl :-). Alebo je to panvica. Ale je to pre mňa novinka lečo s ryžou, vidím prvýkrát.
sovka62
U nás býva ryža prílohou k leču (lečo s klobásou), ale toto tvoje vyzerá zaujímavo, ryža udusené v šťave z papriky a paradajok musí byť chutná. Ukladám a v sezóne vyskúšam.
havino
aj mne sa recept páči, takéto môžem, uložím si nech nezabudnem naň
dosa
vyzera to vyborne, ukladam a vyskusam... , tiez vidim prvykrat
kukulienka71
pred hodinou som si musela urobiť trocha leča, lebo mi tiekli slinky pri tejto fotke:-) týmto spôsobom som ešte nerobila, väčšinou máme ryžu k hotovému leču(aj bez klobásy), bolo to otcovo obľúbené jedlo. Ale len s guľatou ryžou, to je úplne iná chuť. Pekne to vyzerá.
evanaaa
Ryžové lečo, alebo lečové rizoto robievala naša mama, ale my, deti sme to veľmi nechceli ( už len samotná ryža bola pre nás - bé), ale neskôr som mu na chuť prišla, len mi tam ešte niečo chýbalo - pár kolečiek klobásy :)
2010
Dakujem za nahliadnutie a komentare.
lacosk
Tiež si ho robievam takmer identicky a nikto my nechcel veriť že sa to takto normálne robí. Je to pochúťka.
Aj keď lečo sa dá na 1000 spôsobov a vždy je dobré.
danda3
To musí byť pochúťka, lečo my môžeme a ryžu tiež.
dogagador
Este nikdy som nerobila leco s ryzou, ani si to neviem predstavit, cize to musim skusit, aby som vedela, com to je :)
2010
V Irane maju recept mirza ghazemi. Je to opeceny na kusky na krajany baklazan zmiesany a poduseny s paradajkami a vajickami.
No a ked pridame papriku a dobru klobasu mame super baklazanove leco.



2010
Za hrst thaijskej bazalky a 4 chilli skoncili v lece.



2010
Ked opecieme kusky sucheho chleba s vela cesnakom a pridame stedro pimenton - ja som mal madarsku mletu cervenu, klobasu ( mal som chorizo) a slaninu tak mame jednu z variant spanielskeho receptu Migas.



2010
Leco, standartne ho robim asi takto... menej paradajok a tak isto menej vajicok.ale ma viac druhov paprik aj chilli papriku, cesnak, jarnu cibulku. Robim ho ako mama hovorila naopak, nedusim paradajky do aleluja.. . Ale chuti jej aj tato verzia.



1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia