Naša Mortadela

monanana - bez fotkymonanana, 12. februára 2012
Naša Mortadela
Foto: monanana

posluzi ako vyborna desiata do chleba alebo pohodovy sobotny obed.

Suroviny

1 kg
5 ks
1 lyzicka
1 lyzicka
1 lyzicka
1 lyzicka




Postup

  1. 1

    pomiesat a nechat stat v chlade cca 24 hodin.

  2. 2

    Potom to natlacit do sacku na tlacenku, dobre uzavriet a 1 hodinu variť 1/2 hodiny na jednej a 1/2 hodiny na druhej strane. Nechat vychaldnúť, postupne krajat a jest.

  3. 3

    Ako prilohy : chen s kapustou, huby na kyslo, nakladane stiplave papricka a pod. podavame so zemiakmi pripadne s chlebom.

Diskusia k receptu

helca103
mala som podobný recept ale niekam sa stratil,takže ďakujem za pripomenutie.
bejgi
ale asi najprv pomlieť, čí? Dobreee :)
dadajka
Toto bolo moje No.1 v teenagerskom veku a tatko mi to na Vianoce urobil ako naj prekvapko. Je to obrovska mnamka- napr. na horcicovom chlebe, mnam mnam mnam.
vierik
Výborný nápad,určite sa oplatí vyskúšať ...:-)
evanaaa
Niekedy v 80-tych rokoch to bol hit, všetci sme robili mortadelu, recept sa opisoval, mám ho aj ja niekde, mäso sa tuším dvakrát mlelo, musím pohľadať na porovnanie. Domáca je dobrá, oplatí sa. Ak ho nájdem, dám ho sem.
malyanjelik
Tiež sme túto dobrotku robievali...no a teraz pri pohľade na tvoje dielko som si na ňu spomenula:-)v dohľadnej dobe určite urobím:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia