Morčacie prsia na netradičný spôsob

jankakrizanka - bez fotkyjankakrizanka, 28. júna 2010

Toto mäsko výborne chutí našej rodine i známym. Je originálne a netradičné.

30 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Mäso naklepte, posoľte z oboch strán a okoreňte. Prudko opečte z oboch strán do zlatista.

  2. 2

    Olúpte jablko a nakrájame na kolieska, z koliesok vyberiem stred. Opaprikujeme a paprikovou stranou dáme na olej na veľmi krátku dobu, otočíme a do stredu vyklopíme žĺtok, zakryte a trochu duste. Vajce sa musí opiecť.

  3. 3

    Mäso uložíme na teplé miesto. Do výpeku z jabĺk pridáme kečup. Podávame s varenými zemiakmi, preliate omáčkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Prečo iba žľtok treba dať na mäso? Nemôže to byť ako volské oko?Teraz ale neviem ani kde treba vyklepnúť žľtok - na mäso alebo do otvoru jablka? To som teda nechápavá...!
tinca
ja chápem,že do stredu jablka, ale myslím, že môže ísť aj celé vajce, ako volské oko??




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia