Foto: pacun110
Toto jedlo mi evokuje velikánsku jedáleň,strašne veľa detí v dlhom rade,drevené výdajné okienko,za ním tučná kuchárka s červenými lícami a na okennej doske Zobraziť celý popisToto jedlo mi evokuje velikánsku jedáleň,strašne veľa detí v dlhom rade,drevené výdajné okienko,za ním tučná kuchárka s červenými lícami a na okennej doske 2 misky – jedna s práškovým cukrom a druhá so soľou...Tak som sa rozhodol prekvapiť rodinku a tieto zašlé časy,keď sme v školských laviciach drali gate, si pripomenúť...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do,na dosku, vysypanej múky,som si urobil jamôčku,prisypal trošku soli a vyklopil tam jedno vajíčko.
-
2
Prilial som tam letnú vodu a miesil a miesil...
-
3
...až som z toho vymiesil takúto hrudu cesta.
-
4
Tú som si na tenko rozvaľkal ,nakrájal na tenké pásy,
-
5
Naukladal na seba a nakrájal úhľadné štvorčeky – fliačky,či šifliky.
-
6
Nasypal na plech a nechal,v teple, pár hodín,za občasného poprehadzovania, preschnúť.
-
7
Hlávku kapusty som nahakloval na drobno....
-
8
cibuľu na drobno,
-
9
tú som podusil na oleji a pridal,predtým trochu posolenú kapustu a udusil do mäkka.Okorenenú!
-
10
Fliačky som uvaril v osolenej a trochu oolejovanej vode
-
11
A vybral som ich do misy. NEPRÉMÝVAŤ!!!!
-
12
Primiešal som podusenú kapustu
-
13
A hotovo!!!!
-
14
Zdravý a výdatný obed do práce je uvarený!Či už na slano,alebo na sladko!!!
Diskusia k receptu