Univerzálne kysnuté cesto /na Balkáne zvané aj Ludo tjesto/
čo znamená-"Bláznivé cesto"...:),v chladničke vydrží aj 7 dní..používa sa na slané , ale aj sladké jedlá z kysnutého cesta..napr.pizza,buchty,rožky,šišky,záviny atd/
Postup
-
1
KVÁSOK::::do teplého mlieka pridať 1 PL cukru a kocku kvasníc...... nechať narásť/pozor na teplotu mlieka,aby ste nezabili kvasnice/..:))
- 2
v druhej miske zmiešať obe múky a pridávať PDP-áč, cukor/3 PL/, olej a soľ..pridať jogurty a trochu premiešané vajcia..Pridať kvások a všetko dobre premiešať...
- 3
ak by bolo potrebné,ešte pridať počas miesenia trochu múky,cesto dať do igelitového vrecka , vytlačiť vzduch a vrecko zauzlovať...
- 4
v chladničke má stáť najmenej 4 hodiny,potom z neho pečte podľa potreby...cesto už nemusí opätovne kysnúť,ked ho budete používať......./7 dní môže stáť v chladničke/
- 5
ako som spomenula v úvode-používa sa na všetko,čo sa robí z kysnutého cesta..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
všetkým ostatným-ano,cesto je podobné k tomu lángošovému,ale z tohto sa robí"všetko"-nie len lángoše..:)
@zdezda máš tu dotaaaaaaaaaaz...:)