Foto: diabambulka
Suroviny
200 g |
|
6 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
1/2 ks |
|
PLNKA : | |
1 ks |
|
250 g |
|
NA OZDOBU : | |
nasekané , alebo nastrúhaná čokoláda |
|
|
|
3 ks |
|
Postup
-
1
6 celých vajec vyšľaháme s cukrom, pridáme mleté orechy ( môžeme použiť len vlašské alebo len lieskové orechy ), strúhanku a prášok do pečiva. Plech vyložíme oblátkami, boky plechu vymastíme a na oblátku nalejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C. Zatvorenú konzervu Salca varíme 1 a 1/2 - 2 hodiny vo vode celú ponorenú. Necháme vychladnúť a vymiešame s maslom. Plnku natrieme na vychladnuté cesto, posypeme nasekanými orechami, ktoré sme si orestovali na suchej panvici.
@diabambulka : niet co dodat, si proste dobra!
krásny kompliment, vyčaril úsmev na mojej tváričke...
Salko som varila v tlakovom hrnci len asi 1,5 hod.Stacilo to, karamel bol hustý.