Foto: bobo007
Čo s bedľou ak ju nechcem vysmážať? Urobiť sa dá aj skvelá paštéta. Dostal som recept od známych.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300-400 g vysoká |
|
1-2 strúčiky |
|
2 PL (bravčová, husacia, kačacia) |
|
20 g |
|
2-3 PL |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 ks stredná |
|
Postup
-
1
Bedle nakrájame na kocky a orestujeme pár minút s rascou na rozpálenej masti s maslom a cibuľou na drobno nakrájanou. Potom pridáme soľ a korenie a asi 10-15 min dusíme vo vlastnej šťave na zakrytej panvici. V prípade potreby podlievame trochou vody. Potom na otvorenej panvici dorestujeme tak, aby sa vyparila voda a zostali len bedle vo vlastnej šťave s masťou a maslom.
- 2
Podľa chuti môžte pridať maslo, prípadne dosoliť a okoreniť. Po vychladnutí dáme obsah panvice do nožového mixéru a pridáme najemno nakrájaný surový cesnak a olivový olej. Rozmixujeme na jemnosť a hustotu, ktorá nám vyhovuje. Uskladníme do chladničky.
- 3
Doporučujem natierať na sucho opečenom chlebe alebo bagete v hriankovači alebo trúbe a navrch môžme ozdobiť cibuľkou alebo bazalkovým listom alebo inými variantami, ktoré nás napadnú. Dobrú chuť.
Tiež hubová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A recept na pastiku z hlívy je tady.
varecha.pravda.sk/recepty/jemna-pastika-z-hlivy-ustricne/...
Navod ako si 100% zvysit uroven lipidov v krvi!
Nic, len bedle, cibulu, cesnak (nemusi byt, ale ak ano, tak pretlaceny) a maslo (alebo mast, ako komu chuti). Olivovy olej je tam uplne zbytocny a korenie ake komu vyhovuje. Postup rovnaky.
A zaujimalo by ma, co znamena - "nechame vyparit vodu, az ostanu len bedle vo vlastnej stave"?
V akej stave, ked ju nechame vyparit?