Foto: sissi29
Rýchla a jednoduchá
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 PL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
500 g |
|
3-4 ks |
|
podľa potreby |
|
250 ml |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie polievky |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu si opražíme na masle s olivovým olejom. Pridáme cesnak a znovu krátko opražíme aby nám cesnak nezhorkol.
-
2
Pridáme vodu do 3/4 hrnca, umytú šošovicu, očistené a a na kocky nakrájané zemiaky a bobkový list. Varíme kým šošovica a zemiaky nie sú mäkké.
-
3
Ochutíme soľou, vegetou a čiernym korením. Pridáme mlieko a smotanu na varenie. Zohrejeme. Už neprevárame. Do malého hrnčeka dáme ocot s cukrom. Prevaríme a vlejeme do polievky podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu