Rýchla a jednoduchá
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 500 g |
|
| 3-4 ks |
|
| podľa potreby |
|
| 250 ml |
|
| 100 ml |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| na dochutenie |
|
| na dochutenie polievky |
|
| podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu si opražíme na masle s olivovým olejom. Pridáme cesnak a znovu krátko opražíme aby nám cesnak nezhorkol.
-
2
Pridáme vodu do 3/4 hrnca, umytú šošovicu, očistené a a na kocky nakrájané zemiaky a bobkový list. Varíme kým šošovica a zemiaky nie sú mäkké.
-
3
Ochutíme soľou, vegetou a čiernym korením. Pridáme mlieko a smotanu na varenie. Zohrejeme. Už neprevárame. Do malého hrnčeka dáme ocot s cukrom. Prevaríme a vlejeme do polievky podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť.









Diskusia k receptu