Foto: vio
Chutný čokoládový dezertík na zimné obdobie...zahreje a na sladké nebudete mať chuť minimálne týždeň ;)
porcie
príprava
na 205 °C
Suroviny
140-170 g min. 60% |
|
200 g |
|
3-4 ks |
|
1 šálka |
|
1/4 šálky |
|
1 ČL (škorica, kardamón, vanilka...) |
|
na vymastenie |
|
Postup
-
1
Najskôr si čokoládu s maslom rozpustíme nad parou. Keď sa všetko rozpustí, pridáme koreniny a necháme trochu vychladnúť. Ja som pridala koreninovú zmes do perníka ;)
-
2
V miske si rozšľaháme vajíčka s cukrom tak aby sa všetko pekne spojilo, do takej peknej, trošku "penovitej" zmesi ;)
- 3
Do tejto zmesi za stáleho miešania pridávame čokoládu a nakoniec múku.
- 4
Ak nemáte keramické formy na tento druh dezertov ako my, kľudne použite šálky (odporúčam šálky so širším dnom, valcovité) :) Tie si poriadne vymastíme maslom a nalejeme asi dve menšie žufanky do každej.
- 5
Šálky položíme na pekáč a vložíme do vyhriatej rúry na cca 205 °C a pečieme asi 15-16 min. Každá rúra pečie inak, preto si ich radšej po tej 14 minúte sledujte. Hotové by mali byť vtedy, keď na povrchu vidíme peknú jemnú perníkovú kôrku. Hotové prejdeme po obvode nožom aby sa oddelili od šálky, vyklopíme, ozdobíme a podávame ;) Dobrú chuť :)
- 3
varecha.pravda.sk/recepty/lavove-muffinky-fotorecept/3267...
a tieto Tvoje vonaju Vianocami