Cibuľové bagety
Cibuľové bagety

Cibuľové bagety fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 11. januára 2020
Cibuľové bagety (fotorecept)
Foto: kucharka

Chrumkavá kôrka a mäkké vnútro... a trochu iná chuť. Nám veľmi chutia, možno zachutia aj vám.

2-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
300 ml
2 ks
25 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a opečieme na troche olivového oleja do zlatova/chrumkava. Necháme vychladnúť.

    Cibuľové bagety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo vlažnej vode s troškou cukru rozdrobíme droždie. Keď napučí, pridáme ho k múke, pridáme soľ a cibuľu.

    Cibuľové bagety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne pridávame vodu... asi tak 300ml, záleží tiež, koľko oleja sme použili pri opekaní cibule. Vznikne nám vláčne cesto.

    Cibuľové bagety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto prikryjeme a dáme vykysnúť na teplé miesto, približne 1-1,5 hod.

    Cibuľové bagety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Asi takto nakysne...

    Cibuľové bagety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pomúčenými rukami cesto rozdelíma na dve časti a akoby “skrútime”. Niekedy rozdelím aj na 3 alebo 4 časti, ale potom si čas pečenia trochu skrátim. Necháme ešte asi 15min podkysnúť. Potrieme studenou vodou, v ktorej sme rozmiešali trochu soli. Na plech položíme misku s vodou.

    Cibuľové bagety (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme 20-30 minút na 200 stupňov. Necháme vychladnúť na mriežke.

    Cibuľové bagety (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V reze...

    Cibuľové bagety (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu