Cibuľové bagety fotorecept
Foto: kucharka
Chrumkavá kôrka a mäkké vnútro... a trochu iná chuť. Nám veľmi chutia, možno zachutia aj vám.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a opečieme na troche olivového oleja do zlatova/chrumkava. Necháme vychladnúť.
-
2
Vo vlažnej vode s troškou cukru rozdrobíme droždie. Keď napučí, pridáme ho k múke, pridáme soľ a cibuľu.
-
3
Postupne pridávame vodu... asi tak 300ml, záleží tiež, koľko oleja sme použili pri opekaní cibule. Vznikne nám vláčne cesto.
-
4
Cesto prikryjeme a dáme vykysnúť na teplé miesto, približne 1-1,5 hod.
-
5
Asi takto nakysne...
-
6
Pomúčenými rukami cesto rozdelíma na dve časti a akoby “skrútime”. Niekedy rozdelím aj na 3 alebo 4 časti, ale potom si čas pečenia trochu skrátim. Necháme ešte asi 15min podkysnúť. Potrieme studenou vodou, v ktorej sme rozmiešali trochu soli. Na plech položíme misku s vodou.
-
7
Pečieme 20-30 minút na 200 stupňov. Necháme vychladnúť na mriežke.
-
8
V reze...
@tsnak , no to je teda paráda! Kedy si to stihol? Šikovný si a krásne sa ti vydarili! Aj ja asi vyskúšam pomiešať rôzne múky.
Ďakujem za fotku, tiež potešila.. :-))
Dakujem za mile komentare, som rada,ze sa recept paci.
Slnecnicove semienka, rozne druhy muk, to su vsetko dobre napady... aj ja skusim!
Pekny podvecer prajem.
Prosím redakciu o otočenie fotky...
Nech sa páči:
Dakujem za fotku a vyskusanie receptu.
Ďakujem pekne.
No krása. Ďakujem za odozvu.