Foto: sandra
Mlska bez mlieka pre bezlepkáčov, aj pri histamínovej intolerancii. Návod mám od cistinky, inšpirovala ma receptom na jej staročeský jáhelník.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pšeno som najprv prepláchla studenou vodou a potom dva krát sparila.
-
2
Sparené pšeno som zaliala litrom jablkovej šťavy.
-
3
Pšeno som varila v šťave, kým sa úplne nevsiakla, celý čas som pre istotu premiešavala, pri konci sa to už chcelo lepiť na spodok hrnca.
-
4
Hotovú kašu som osladila javorovým sirupom.
-
5
Prihodila som dva žĺtky a primiešala ich do masy.
-
6
Potom som opatrne vmiešala vyšľahaný sneh z bielkov.
-
7
Do vymastenej a bezlepkovou-múkou-vysypanej formy :-D som rozotrela polovicu pšenovej kaše a na to poukladala pokrájané jablká z kompótu, mala som čerstvo uvarený.
-
8
Na jablká som uhladila zvyšok kaše.
-
9
Povrch som pokvapkala ryžovou smotanou.
-
10
Piekla som 45 minút pri teplote 180 stupňov Celzia, kým nebol povrch chytený do zlata.
-
11
Pšenovník servírujeme vychladený, posypaný cukrom pre tých čo to majú radi, ja som si moju porciu poliala agávovým sirupom.
Diskusia k receptu