Zemiakové knedlíky s krémovou omáčkou a kuriatkami fotorecept
Foto: elixir
Včera som v obchode zazrela čerstvé kuriatka, to bolo radosti...! :) Úlovok som si doniesla domov a dnes som si na ňom chcela pochutnať, Zobraziť celý popisVčera som v obchode zazrela čerstvé kuriatka, to bolo radosti...! :) Úlovok som si doniesla domov a dnes som si na ňom chcela pochutnať, pustila som sa teda do prípravy tohoto jedla. Recept mám zo stránky chefkoch.de, s menšími úpravami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
0,5 PL |
|
0,5 ks |
|
35 g |
|
50 g |
|
40 g |
|
1 PL |
|
0,25 PL |
|
|
|
Omáčka: | |
200 g |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
100 g (alebo sladká smotana) |
|
(nakrájaná, na posypanie) |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, schladíme a ošúpeme. Dáme ich do misky, roztlačíme, pridáme k nim maslo, vajce, múku a detskú krupicu, na drobno nakrájanú šunku, muškátový oriešok, petržlenovú vňať a soľ.
-
2
Z uvedených surovín vypracujeme tuhšie cesto...
-
3
...vytvarujeme guľaté knedlíky veľké ako golfové loptičky a dáme ich variť vo vriacej vode, varíme pokým nevyplávajú na povrch.
-
4
Prichystáme si suroviny na omáčku - cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobno, kuriatka očistíme a nakrájame na menšie časti.
-
5
Na panvici si rozohrejeme maslo a dáme naň chvíľku opekať kuriatka...
-
6
...pridáme aj cibuľu a opražíme...
-
7
Podlejeme vývarom... necháme časť vody odpariť...
-
8
...pridáme créme fraiche, kurkumu... Nakoniec osolíme a ochutíme čiernym korením.
-
9
Dáme na taniere, posypeme pažítkou, ozdobíme kúskom vňate a podávame.
@afataga aj s cestovinami by bolo chutné
@kredenc ak ste tiež dvaja, môžeš sa inšpirovať, ja som vzápätí použila tú polovičku na potretie štrúdle, ktorú som piekla na neskôr ku poobedňajšej káve.
Vďaka vám za nahliadnutie :)
vdaka za recept.
@margaretka28 určite to pristane aj cestovinám :)
Tie kuriatka, veru nemám, mám rada hríby, určite spravím s hlivou, aj keď kuriatka sú iné :-)
@pivonka @jerica :) ste milé, ďakujem...