Marhuľový bozk

miska999 - fotkamiska999, 15. apríla 2011
Marhuľový bozk
Foto: miska999

Videla som ho v telke a zaujala ma kombinácia marhúľ a čokolády... je božská! Najlepšie je aj to, že nevážime, len hrnčekujeme :)

10 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2
2 hrnčeky zavárané alebo čerstvé
PUDING:
3 balíčky akýkoľvek
6 PL
1 1/2 litra
POLEVA:
1




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme ostatné suroviny( okrem marhúľ), vymiešame hladké cesto a vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Polovicu marhúľ nakrájame na menšie kúsky a druhú polovicu na mesiačiky. Kúsky marhúľ rozložíme na pripravené cesto (druhú polovicu marhúľ – mesiačiky – si odložíme) a koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Medzitým z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Upečený koláč vyberieme z rúry, rozotrieme naň puding, navrch poukladáme mesiačiky marhúľ a polejeme roztopenou čokoládou.

Diskusia k receptu

3sandra3
áno,,,hrnčekovanie mám rada... a skvelý koláčik-šťavnatý
ketty3811
aj mne sa páči,taký jednoduchý.Ja niesom veľmi na vypekanie.:-)
pacik
Hrnčekový robím často, ale s pudingom som ešte nerobila, vyskúšam, musí to byť mňam
maartina
i ja mám rada koláčiky tohto typu :)) ...rýchlo spravené a navyše výbornéé ...určite vyskúšam
douglas
Tento ~hrnčekový~ je podľa mňa jeden z najlepších rcp (len uberiem cukor a o ubrané nahradím vanilínovým) Pečiem ho roky, s rôznymi ovocnými variáciami, alebo len tak "obyčajne" a to, že do polovice cesta pridám kakao a je dvojfarebný. Vtedy do nízkej porcelánovej mištičky dám kocku koláča a okolo výdatne polejem vanilkovým pudingom. A takýto dezertík vždy poteší ;).
janaja
Rýchly, nenáročný a dobrý. Veľmi vhodné na rýchle upečenie, ukladám.
maorka
dnes sme debordelizovali pivnicu a zistila som že mám ešte niekoľko fiaš marhuľ, čiže zajtra sa peče... všetky ovocné koláčiky sú super..
svetlana9
idem už aj nato, našla som jeden pohár marhúľ, puding je vždy doma, aj ostatné suroviny, robievam ho tak, že na vrch upečeného koláčika pouklaldám celé polovice marhúľ tak, aby po odkrojení "kocky" bola v strede kôpka marhule a okolo marhuľová želatína, ktorá je uvarená zo sirupu z marhúľ, doliať do 1 litra vodu a dva pudingy. Toto vylejem na tie poukladané marhule. Koláčik na tanieriku ozdobiť šľahačkou. Je to veľmi osviežujúce, aj oči sa najedia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia