Slané tyčinky
Slané tyčinky

Chrumkavé pivové špirály fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 19. mája 2020
Chrumkavé pivové špirály (fotorecept)
Foto: Sonulienka

Keď sa pozriete do mojich receptov, prevládajú medzi nimi slané recepty. A dnes k nim pridám ďalší výborný slaný recept.

114 ks
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
200 g
1 bal.
3 ČL
200 ml
400 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Chrumkavé pivové špirály (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako prvé si na panvici na sucho opražíme sezamové semienka.

    Chrumkavé pivové špirály (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opražený sezam pridáme k preosiatej múke, pridáme prášok do pečiva a soľ. Dobre premiešame.

    Chrumkavé pivové špirály (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na koniec pridáme olej a pivo a vypracujeme hladké cesto. Ale žiaľ zabudla som fotiť hotové cesto. Cesto som si rozdelila na polovicu a vyvaľkala som ho na štvorec 30x30 cm.

    Chrumkavé pivové špirály (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prekrojila som ho na 3 pásy široké 10 cm. Pásy som potom pokrájala na 1 cm široké tyčinky, ktoré som stáčala do špirály a ukladala na plech, na ktorý som si dala papier na pečenie.

    Chrumkavé pivové špirály (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu sú na plechu - pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 20 minút.

    Chrumkavé pivové špirály (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto som spracovala obidve polovice cesta. Vyšlo mi 114 kusov tyčiniek. A tu sú už všetky upečené.

    Chrumkavé pivové špirály (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Sú naozaj dobré, chrumkavé.

    Chrumkavé pivové špirály (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ak vyskúšate možno aj Vám budú chutiť.

    Chrumkavé pivové špirály (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

elenas
Pekné špirálky, zaujímavý recept, so sezamom sú určite výborné.
sonulienka
@skavka (19.5.2020 21:24)

Nie ničím sa nepotierajú ani pred ani po upečení. ani pri vaľkaní netreba dávať múku.
45678
@sonulienka (19.5.2020 18:14)

Verím Tvojim receptom a určite vyskúšam. Si šikovná Sonička :-)máš ich krásne ako zo stroja, rovnaké a neodolateľné :-)
zurafa
Polohrubá múka musí byť špeciál? Ja som takú asi ani nevidela. Hladkú áno. Skúsim to urobiť s bežnou polohrubou, a sezamové semienka mám len zlaté, tak dúfam ze to nebude vadiť.
kucharka
Tyčinky sú ozaj chrumkavé a chutné. Len tak k vínečku alebo pivku, s nejakým dipom ...
Len by som rada poznamenala, že neviem, ako ti @olinecka , mohlo vyjsť 114 kusov. Ja som robila z polovičnej dávky a vyšlo mi presne 38 kusov. Možno som ich vaľkala hrubšie? Ale potom určite nemohla byť teplota 200 st. a 20 minút, ako si napísala. Ja som ich mala asi len 10 min.
Ďakujem aj tak za recept, bola to chrumkavá dobrota.


kucharka
A ešte som zabudla napísať, že okrem sézamových som tam hodila aj pár miešaných semienok/zrniečok.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha