Jahodový cheesecake
Jahodový cheesecake

Nepečený jahodový cheesecake

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 3. júla 2023
Nepečený jahodový cheesecake
Foto: Shutterstock
10 ks
porcií
30 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

Korpus:
175 g
50 g
Krém:
250 g
250 g
200 g
1 ČL
1 ČL
1 PL
500 g
Ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme v sekáčiku na hrubšiu strúhanku. Zmiešame s rozpusteným maslom. Na dno tortovej formy s priemerom 20 centimetrov lyžicou rovnomerne natlačíme sušienkovú zmes.

  2. 2

    Jahody umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať. Dve tretiny jahôd rovnomerne poukladáme na sušienkový korpus.

  3. 3

    Tvaroh dohladka vyšľaháme spolu s cukrom, vanilkovým extraktom, so strúhanou citrónovou kôrou a s citrónovou šťavou. Nakoniec po lyžiciach primiešame mascarpone.

  4. 4

    Tvarohový krém opatrne nanesieme na sušienky a zarovnáme. Odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na dve hodiny.

  5. 5

    Pred podávaním nakrájame a ozdobíme jahodami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia