Nepečený jahodový cheesecake
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 3. júla 2023
mesačník Varecha, 3. júla 2023
Foto: Shutterstock
10 ks
porcií
porcií
30 (+ tuhnutie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme v sekáčiku na hrubšiu strúhanku. Zmiešame s rozpusteným maslom. Na dno tortovej formy s priemerom 20 centimetrov lyžicou rovnomerne natlačíme sušienkovú zmes.
- 2
Jahody umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať. Dve tretiny jahôd rovnomerne poukladáme na sušienkový korpus.
- 3
Tvaroh dohladka vyšľaháme spolu s cukrom, vanilkovým extraktom, so strúhanou citrónovou kôrou a s citrónovou šťavou. Nakoniec po lyžiciach primiešame mascarpone.
- 4
Tvarohový krém opatrne nanesieme na sušienky a zarovnáme. Odložíme do chladničky stuhnúť aspoň na dve hodiny.
- 5
Pred podávaním nakrájame a ozdobíme jahodami.
Tiež jahodový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu