Karamelové rezy s orechmi fotorecept
Foto: izabella929
Náš víkendový zákusok. Piškótové korpusy spojené karamelovým krémom s orechmi.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto biele (2x): | |
3 ks |
|
90 g |
|
90 g |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Cesto kakaové (2x): | |
3 ks |
|
90 g |
|
90 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
800 ml |
|
9 PL |
|
1 bal |
|
150 g mletý |
|
250 g |
|
1 PL |
|
Na vrch čokopoleva: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL pochúťková |
|
Zdobenie: | |
150 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
250 ml (na potretie korpusov) |
|
100 g |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny rovnako pre všetky 4 korpusy.
-
2
Na biele korpusy som zmiešala múku, prášok do pečiva a sódu a zmes som preosiala do vaječnej zmesi a opatrne vmiešala.
-
3
Na kakaové korpusy som zmiešala múku, prášok do pečiva, sódu a 1 KL kakaa, preosiala k vaječnému základu a opatrne vmiešala.
-
4
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a všetky korpusy som piekla rovnako 10 minút. Hotové som nechala chladiť na mriežke.
-
5
V mlieku som vymiešala detskú krupicu, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť v studenej vode aj s nádobou. Pokiaľ sa kaša chladila, pripravila som si karamel s orechmi.
-
6
Karamel som vyliala na olejom natretú misu a nechala vychladiť. Keď karamel stuhol polámala som ho.
-
7
Pomlela som ho celkom na jemno i s orechmi.
-
8
Maslo som vymiešala do peny, postupne som pridávala po lyžici vychladnutú krupicovú kašu.
-
9
Pridala som mletý karamel s orechmi.
-
10
Napokon som pridala aj orechový likér.
-
11
Krém som rozdelila na 3 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
-
12
Napokon som zostavila koláč: Na spodok podnosu som uložila biely korpus, natrela som ho horúcim broskyňovým lekvárom a natrela tretinou krému.
-
13
Na krém som položila kakaový korpus, natrela som ho lekvárom, potom krémom a zakryla som ho druhým kakaovým korpusom.
-
14
Kakaový korpus som natrela horúcim lekvárom, potom poslednou časťou krému a zakryla bielym korpusom. Na vrch som položila papier na pečenie, dosku na krájanie a 3 kg cukru a uložila do chladničky na noc.
-
15
Na druhý deň som odložila zaťaženie, natrela som vrch zákusku horúcim lekvárom a poliala čokoládovou polevou. Uložila do chladničky stuhnúť.
-
16
Koláč som krájala na rezy mokrým horúcim nožom. Zdobila som ho šľahačkou - vyšľahala som smotanu s cukrom a Smetafixom. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu