
Škoricovník
Recept mám od kolegyne Jarky, zákusok je výborný, s vôňou škorice a chutí ako medovník,...

Brokolicový koláč (vegan)
Inšpirácia tu: http://www. lotusartichoke. com/vegan-quiche/

Gnocchi s karamelovým maslom a makom
Uvaríme zemiaky v šupke v mierne osolenej vode. Scedíme, ošúpeme a prelisujeme, prípadne postrúhame na...

Debrecínsky sandwich
Najpredávanejší produkt studenej kuchyne na slovensku, podaný trošku ináč, fo forme sandwich. To čo...

Hovädzie ragú na hríboch smrekových, červenom víne a šípkovom lekvári
Ak robím na iné jedlo úhľadné rezne z hovädzieho mäsa, vždy si odložím odkrojky z neho...

Mačanka - hubová polievka
Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista...

Marhuľový koláč s tvarohom
Tento týždeň som mala zavárala marhule a tak som trocha odložila na dnešné pečenie....

Likérové špice
Obľúbené špice, ktoré sú vyhľadávané v cukrárňach, no nikdy nechýbajú ani na svadbách. Vždy...

Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom
Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.

Plnená cukrovo-škoricová rolka
Recept na tieto chutné rolky som objavila na jednom maďarskom blogu a mohla som ich upiecť vďaka...

Bryndzová nátierka
Bryndzu necháme v hlbšej miske na chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote, ľahšie ju vymiešame. Pažítku...

Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku
Je tomu už viac ako 33 rokov, čo som vymyslel tento „presvedčovací variant“ pre svoju dcérku...

Plnené kuracie prsia
Pripraviť kuracie prsia tak, aby boli šťavnaté, nie je až taká veda, ak máte...

Sviečková na smotane
Recept pochádza z http://dobrejedlo. pluska. sk/dobre-jedlo/clanky/hydina/svieckovica- smotane. html Je skvelý a jednoduchý na prípravu.

Kyslá zemiaková s paradajkami
Túto polievku varievala ešte moja prababička, priznám sa, ja ju veľmi nemusím, ale varievam...

Medvedie labky
Začalo sa zimne pečenie. Recept je na Medvedie labky. Ja robím medvedie labky v rôznych...

Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

Frenštátské škračky
Tento recept patří do krajových specialit Valašska. Nevím jestli je původní, ale pro jistotu jsem...

Slivčanka
Slivčanka je tradičným vianočným jedlom v niektorých obciach na severovýchode Slovenska. Existuje niekoľko variácii. Najjednoduchšia...

Veľkonočná syrová plnka
Túto veľkonočnú plnku som jedla prvýkrát pred rokom, keď mi ju na ochutnávku doniesol priateľ od...

Bandurkove lokše
Lokše robim ku pasuľovej polivke a naučila me ich robic moja ženuška.

Mexická pomazánka
Pálivost není doménou mexické kuchyně, chili přidejte tedy podle vlastní chuti.

Plnené kaleráby
Varený kaleráb v polievke nemusím, ľúbim ho surový a vždy sa smejeme, že mi ho doktor zakázal....

Kulajda
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme. Přidáme předem namočené...

Zemiaková baba
Jednoduché jedlo zo zemiakov . Keď je doma veľa hladošov a nevieš čo by si im navarila....

Orechový koláč ako torta
Urobíme veľmi husté cesto z patričných surovín a z trochy teplej vody (asi 100 ml). Cesto...

Pekáčik z kukuričnej krupice
Hlavnou zlozkou tohto jedla je kukuricna krupica, ktora sa pouziva aj na pripravu polenty.

Pečienkový perkelt so šampiňónmi
Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.

Bravčový pörkölt s kyslou kapustou a smotanou-špeciál.
Dlho som váhal či tento recept na tejto stránke zverejniť!Segedínskych alebo Szekely gulášov je tu neurekom. Lenže...

Chrumkavý toast trochu inak
Fantastická obmena klasického toastu, ktorý sa hodí na raňajky, desiatu, alebo ako chrumkavý snack....

Zasnežená margot
Najlepšie korpus na margot rezy a či tortu:)..... pridávam vám tu dva sposoby prípravy:) Torta je ľahká...