Staromoravská kačica

pamacka - fotkapamacka, 28. decembra 2010
Staromoravská kačica
Foto: pamacka

Zasa jeden rodinný recept ešte z kuchyne mojej babičky ,pečená kačica s kapustovými haluškami,polievka z drobov a delikatesa- kačacia pečeň v kačacej masti.Recept Zobraziť celý popisZasa jeden rodinný recept ešte z kuchyne mojej babičky ,pečená kačica s kapustovými haluškami,polievka z drobov a delikatesa- kačacia pečeň v kačacej masti.Recept je na dve kačice nakoľko to robievam keď príde sestra s rodinou.

8
porcií
30 minút
príprava
2 minút
na 250 °C

Suroviny

2 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú kačicu večer nasolíme.Na druhý deň ju posypeme rascou a podlejeme troškou vody.

    Staromoravská kačica - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme pomaly cca 2 hodinky,otáčame a oblievame.Ak máme v pekáči veľa masti tak tú postupne zlievame.

    Staromoravská kačica - obrázok 2
  3. 3

    Upečenú podávame s kapustovými haluškami.

    Staromoravská kačica - obrázok 3
  4. 4

    a droby a odrezky na polievku

    Staromoravská kačica - obrázok 4
  5. 5

    a pečienka v zliatej masti

    Staromoravská kačica - obrázok 5
  6. 6

    a na druhý deň na chlebe-delikatesa

    Staromoravská kačica - obrázok 6
  7. 7

    500g kyslej kapusty,5-6 väčších zemiakov,2 vajcia,polohrubá múka,soľ,trošku mlieka Kapustu uvaríme, poprípade dochutíme octom a cukrom.Zemiaky postrúhame,pridáme vajcia,soľ,múku a mlieko podľa potreby.Uvaríme v osolenej vode a zmiešame s kapustou a s trochou kačacej masti.Ja som ich teraz podávala s kačacinou,no vynikajúce len tak s opečenou slaninkou,klobáskou alebo aj k inému pečenému mäsu.

    Staromoravská kačica - obrázok 7

Diskusia k receptu

alzbetka2
kačicu s haluškami som ešte nejedla, môže to byť dobré, ale pečienka na chlebíku s masťou, to poznám, je to ozaj delikatesa...
kopretina
Moje babička dělala drůbky zadělávané - říkala jim kaldoun - já dělám také - zpěním na husím nebo kachním sádle nastrouhaný celer, zapráším moukou a zředím vývarem z drůbků. Povařím a přidám nakrájené drůbky a obrané maso z krku. Dochucuji pepřem, solí, špetku magi a hrst nasekané zelené petrželky. K tomu brambor nebo podle chuti chleba nebo bílé pečivo.
sjuz
ešte mi chýba recept na tie kapustové halušky...:)
duschko
Pecena kacica je fajn, ale verim, ze napises recept aj na tie kapustove halusky. Take nepoznam, ked nemyslim tie s kyslou kapustou "strapacky".
pamacka
scedenu mast dam variť aby sa vyvarila voda,ked prestane,,prskať,,dám do nej pecienku a varim len 2-3min a vypnem .po vychladnuti dam do chladnicky a na druhy den mnam-mnam.ja tak robim aj kuracie pecienky ked vytapam klasika masť.No kacacia v kacacej masti to je mnamka!!!!
danculka
Na tento spôsob som to ešte nepripravovala,ale to nemá chybu,ukladám...
esko
Dáme prednosť kapuste a knedle ale kačka môže byť
akacina
u nas tradicia cervena kapusta a zemiakove knedle,ktore vsak robim zo "sacku" nakolko "chlupate knedliky" ako robila nasa babicka sa mi akosi nedaria urobit #vzdy mam "kamenaky". Cize skusim aj halusky -bude to napadite....
pamacka
aj ja občas robím kapusta zemiakové knedle,no toto robím takto len cez vianoce-tradícia
hells62
ja som na Štefana ku pečenej kačke podával ako prílohu opekané zemiaky /predtým uvarené v šupke/,prekladané slaninou. Omáčka bola ovocná. Restovaný ananás,brusnice,výpek z kačky a podliaté portským vínom ,jemne zahustená.Mňam.
coldbery
Krásne to máš nafotené a v nedeľu si to tak podľa teba s kapustovými haluškami urobím.....:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia