Foto: pamacka
Zasa jeden rodinný recept ešte z kuchyne mojej babičky ,pečená kačica s kapustovými haluškami,polievka z drobov a delikatesa- kačacia pečeň v kačacej masti.Recept Zobraziť celý popisZasa jeden rodinný recept ešte z kuchyne mojej babičky ,pečená kačica s kapustovými haluškami,polievka z drobov a delikatesa- kačacia pečeň v kačacej masti.Recept je na dve kačice nakoľko to robievam keď príde sestra s rodinou.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Očistenú kačicu večer nasolíme.Na druhý deň ju posypeme rascou a podlejeme troškou vody.
-
2
Pečieme pomaly cca 2 hodinky,otáčame a oblievame.Ak máme v pekáči veľa masti tak tú postupne zlievame.
-
3
Upečenú podávame s kapustovými haluškami.
-
4
a droby a odrezky na polievku
-
5
a pečienka v zliatej masti
-
6
a na druhý deň na chlebe-delikatesa
-
7
500g kyslej kapusty,5-6 väčších zemiakov,2 vajcia,polohrubá múka,soľ,trošku mlieka Kapustu uvaríme, poprípade dochutíme octom a cukrom.Zemiaky postrúhame,pridáme vajcia,soľ,múku a mlieko podľa potreby.Uvaríme v osolenej vode a zmiešame s kapustou a s trochou kačacej masti.Ja som ich teraz podávala s kačacinou,no vynikajúce len tak s opečenou slaninkou,klobáskou alebo aj k inému pečenému mäsu.
Diskusia k receptu