Makový koláč
Makový koláč

Rýchly hrnčekový makový koláč

bavimapiect - fotkabavimapiect, 17. mája 2021

Úprimne, ja osobne mak moc v láske nemám, ale keď som vyskúšala tento koláčik, nemohla som súhlasiť. Bol úžasný, robievam ho často. Doma sme Zobraziť celý popisÚprimne, ja osobne mak moc v láske nemám, ale keď som vyskúšala tento koláčik, nemohla som súhlasiť. Bol úžasný, robievam ho často. Doma sme si ho všetci obľúbili, aj tí najmenší. Mak tam nie je ani cítiť, ale stále je vynikajúci. Je super sladký a zrnká maku Vám jemné chrumkajú v ústach, no pritom by ste ani nevedeli, že je to mak. ?

1 plech
porcia
10 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
8 PL
1 hrnček
1 alebo 2  hrnčeky (podľa chuti)
1 bal.
1 a 1/2 hrnčeka
Navrch:
podľa chuti  (čokoládová, citrónová)
podľa chuti  (čučoriedkový, jahodový, malinový)




Postup

  1. 1

    V jednej miske vyšľaháme vaječné bielky do tuhého snehu. Odložíme zatiaľ bokom.

  2. 2

    Pustíme sa do samotného makového cesta. V ďalšej miske zmiešame všetky ostatné suroviny - žĺtky, vodu, cukor, celý mak a potom múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Na záver do cesta zamiešame sneh z bielkov.

  3. 3

    Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 20-25 minút.

  4. 4

    Ja vrch koláča polejem citrónovou polevou alebo natriem džemom a rozpustenou čokoládou či maslom zmiešaným so Zlatým klasom a navrch potrúsim kúsky vlašských orechov. No dá sa papať aj čistý, kedže je sám o sebe dosť sladký alebo zapiecť s nejakými kúskami ovocia (napr. čerešne)… je to na vás. Dobrú chuť :)))

Diskusia k receptu

45678
@bavimapiect (20.5.2021 21:35)

Tvoj koláč sa mi páči aj sa budem inšpirovať, len ťa poprosím, upresni váhu maku, lebo 300-500g je dosť veľké rozpätie množstva a od toho určite záleží výsledok. Vdaka:-)
bavimapiect
@45678 Ďakujem. Áno je. Ja som pouzila tak cca 350-400 gramov (na obrazku) a pre mňa to bolo tak akurát, ale kazdy uz podľa svojej chuti.

katkapo
Mak kúpený idem skúsiť :-) inak zaujiala ma ta poleva čo píšeš na konci, že zlatý klas s maslom. Môžeš napísať presnejší návod na tú polevu prosím?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia