Foto: wighy
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Do misy vysypeme múku, ktorú osolíme. K múke pridáme žĺtky, rozohriate maslo, mlieko a nakoniec kvasnice, ktoré necháme nakysnúť(v troške vlažného mlieka rozmrvíme kvasnice a pridáme 1čl cukru a dáme na teplé miesto nabobnať). K zmesi pridáme nakoniec hrsť hrozienok. Zo zmesi vypracujeme tuhé cesto a necháme vykysnúť. Z tohto cesta po vykysnutí upletieme vianočku, potrieme ju rozmiešaným maslom s vanilkovým cukrom a pečieme v rozohriatej trúbe asi pol hodiny. Po vychladnutí nakrájame a podľa chuti natrieme ľubovoľným džemom. Dobrú chuť.
@babula90 ano ano aj susene drozdie moze byt aj davam podla toho ake mam doma:)))))
www.oetker.sk/oetker_sk/html/default/debi-7xujh6.sk.h...
@dazz , pred tym ako by som urobila take vyhlasenie ako Vy ,tak by som si tu polovicatu hovadinu najprv doma vyskusala a potom sa vyjadrovala. Ja nie som pekaren aby moj domaci produkt vyzeral ako z obchodu. Myslim, ze niekolko ludi uz recept vyskusalo a este som taketo staznosti nepocula. A predstavte si ja pečiem pri 175st a problem nikdy nebol. Nie som vystudovany pekar tak poprosim tuto svoju ironiu si skuste vybit niekde inde,dakujem.
tato udajne vianocka chuti ako kysnuty kolac. suhlasim s mafinkou.
neodporucam tento recept.
inak krásna vianoočka :-)