Foto: tatranka
Tento recept bábovky, vám určite bude chutiť.Je šťavnatá,nie veľmi sladká a hlavne rýchla.Vyskúšajte,myslím,že neoľutujete.Ku voňavej kávičke,ako stvorená.
príprava
na 200 - 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
3 ks |
|
150 g |
|
60 ml |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Potrebné ingrediencie.
-
2
Pretože príprava cesta a plnky je rýchla, najprv som si zapla el. trúbu na 200 stupňov, na vyhriatie. Maslom som si vytrela formu na pečenie bábovky a vysypala múkou.
-
3
Cesto: Najprv som vyšľahala celé 3 vajíčka s cukrom do peny.
-
4
Potom som pridala mlieko spolu s olejom a našľahala.
-
5
Do múky som zamiešala prášok do pečiva a kakao. Postupne som pridala do našľahanej masy tieto ingrediencie. Premiešala som ich a spojila.
-
6
Tu je už pripravené prvé tmavé cesto.
-
7
Tvarohovú plnku si pripravíme tak, že spojíme všetky suroviny spolu.
-
8
Do tortovej formy nalejeme polovicu tmavého cesta. Naň polejeme po častiach tvarohovú plnku a opäť nalejeme tmavé cesto. Hotovo. Trvá to spolu asi 15 - 20 minút. Vložíme do vyhriatej trúby na 200 0C na 15 minút. Potom teplotu stiahneme na 160 stupňov a pečieme ešte 35 - 40 minút. Skúšku urobíme drevenou tyčinkou. Ak sa na ňu cesto nenalepí, tak je bábovka upečená.
-
9
Upečená bábovka.
-
10
Keď vychladne posypeme ju práškovým cukrom. Nesypeme na teplú bábovku cukor, lebo by nám od pary zvlhol.
-
11
A tu už je výsledok chutnej bábovky.
-
12
Určite si ju urobte. Je to opäť recept, ktorý ma potešil a budem ho rada robiť. Je rýchly, nie je náročný a hlavne chutný.
www.napadynavody.sk/najlepsia-babovka-s-tvarohom-p1238...
Posiekam ti hviezdičkový pozdrav z nl.
★ ☆ ★ ☆ ★
Aj tento je jeden z nich.
Nech je pekná a nech chutí.