Kokosové laskonky
Kokosové laskonky

Kokosové laskonky

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 6. januára 2019

Kokosové laskonky plnené karamelovým krémom.

40
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 130 °C

Suroviny

Cesto na laskonky:
6 ks
330 g
100 g
170 g
Plnka:
1 plechovka
500 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do tuhej peny (cca 15 minút). Sneh necháme vychladiť. Do snehu zľahka vmiešame kokos s práškovým cukrom.

  2. 2

    Pečenie: Na plech vystlaný papierom na pečenie položíme šablónu na laskonky. Lyžicou do otvorov na šablóne dáme po troche cesta a stierkou zarovnáme do hladka. Šablónu odstránime, postup opakujeme. Pečieme 15 minút pri 130 °C, potom teplotu stiahneme na 80 °C pootvoríme dvierka a sušíme cca 30 minút. Dobre upečené laskonky sa pekne odlepia od papiera na pečenie.

  3. 3

    Plnka: Maslo vyšľaháme s karamelovým Salkom na hladký krém.

  4. 4

    Dokončenie: Laskonky naplníme zdobiacou špičkou krémom.

Diskusia k receptu

motyka
Skvelá a prekrásna práca. Ja ale formu na laskonky nemám, tak moje budú len nejaké strapaté. Ale chuťovo budú určite aj tak výborné - aj keď len nejaké placičky.
babkamt
Škoda, že tie vábivé laskonky nie sú na mojom tanieri:-) Zvyknem ich piecť na vianoce, no tento rok som ich nepiekla.
drajan
@Ivkamatko (6.1.2019 21:12)

dovolím si opýtať sa,kde kupujete čisté laskonky? ja som to ešte nikde nevidela. DAKUJEM
evanaaa
Ja som si aj šablónku kúpila ale ešte nikdy nepoužila, laskonky mám rada, ale diabetické ešte nikto sem nedal :-) Ale jednu z obrázku by som si kľudne dala.
haji
@Drajan (7.1.2019 15:19)
I u nás prodávají korpusy v řetězcích /Kaufland, Billa, Coop/ - v průhledných krabičkách /laskonky, griliášové trubičky, rakvičky/. I v pekárně u nás je někdy mívají /vozí k nim zákusky i korpusy/. Neberou toho moc, aby neměli ztráty. Proto jsou korpusy rychle vyprodané.
1x drajan
dogagador
Su krasne, len ma prekvapuje to mnozstvo cukru, nikdy som nemiesala kokos s praskovym cukrom, davala som iba kokos, alebo iba orechy a vzdy boli nadherne a chutne a DOST sladke....a dalsia otazka: krem nie je prilis maslovy? tiez nedavam tolko masla, alebo to cele riesim vyrobenim karamelu z cukru s naslednym rozpustenim v slahacke, ktoru potom vyslaham. Viem, ze toto je Tvoj recept, ale potrebujem odpoved na otazky. A nekritizujem. Vdaka.