Výborné smotanové praclíky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 19. septembra 2013

Viem, že receptov na praclíky je tu mnoho, ale tento som sa rozhodla sem pridať kvôli tomu, že pokiaľ nemáte čas ihneď praclíky upiecť...stačí Zobraziť celý popisViem, že receptov na praclíky je tu mnoho, ale tento som sa rozhodla sem pridať kvôli tomu, že pokiaľ nemáte čas ihneď praclíky upiecť...stačí ich povykrajovať a dať zmraziť , príležitostne potom upiecť..nakoľko sa pripravujem na rodinnú oslavu, všetky som dnes upiekla a dokonca som urobila z cesta a chrumkáčiky..sú krehké a veľmi chutné..

85 ks
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
150 g
250 g alebo hera
2
1 ks
1 ČL
200 ml
na vrch:
 na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravila som si na pracovnú dosku múku, ktorú som preosiala..pridala som soľ,2 žĺtky,strúhaný syr, maslo, prášok do pečiva a smotanu...

  2. 2

    zo všetkých surovín som poriadne vymiesila cesto..

    Výborné smotanové praclíky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto som rozvaľkala na hrúbku pol centimetra a formou na praclíky som povykrajovala..

    Výborné smotanové praclíky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    uložila na plech...zvyšné bielky som vyšľahala pridala k nim štipku soli a potrela vrch praclíkov..posypala rascou, sezamom a posypala strúhaným syrom..

    Výborné smotanové praclíky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    keďže je z tejto dávky 85 kusov praclíkov, urobila som aj tyčinky...aby bolo niečo aj na chrumkanie..

    Výborné smotanové praclíky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    trúbu som nechasla vyhriať na 200st. a piekli sa 15min.

    Výborné smotanové praclíky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    aj chrumkáčiky sa upiekli..

    Výborné smotanové praclíky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zostáva mi ešte dodať...tieto praclíky sú vynikajúce, chrumkavé, krehké a veľmi chutné...môžu sa zabaliť do krabice, odložiť na suché miesto a vydržia aj pol roka...prajem vám dobrú chuť..

    Výborné smotanové praclíky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

anina6
aké chutné a krásne pochrúmaničko Izka. kk.
frezia68
Týmto receptom si ma potešila najmä preto,že vydržia a môžem piecť v predstihu :-) rezerva sa vždy zíde,nie? *****
archaa
ja tiež vyskúšam, aj mne sa receptík veľmi páči...pomaly prichádzajú chladné dni a chrumkanie k čajíku či varenému vínku je na nezaplatenie :)
afataga
hahaha ze pol roka :-) to by som ich musela dat do trezoru do banky :-), vyzeraju vyborne, sa ti pecie, ked mas taku formicku, ja by som z toho narobila tycinky a hotovo, niekedy vyskusam, podobne ako tie tvoje jogurtove chrumkaciky, tie su uplne super :-)
elysa
slaného nie je nikdy dosť, kk... vyzerajú prudko jedlo...
evanaaa
A už sú pridané - v kolónke Slané pečivo, lebo sa mi veľmi pozdávajú. Tiež nemám formičku, ale dali by sa aj ručne, no ani tyčinky nie sú na zahodenie, pri jedení na tvare nezáleží.
soncya
Tak toto je na istotu! Odkial máš takú super formičku? KK
malusa
Aj mna by zaujimala odkial mas tu formicku,recept vyzera velmi dobre .
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaše milé komentáre.-) Teší ma, že sa vám tieto úžasné praclíky páčia..) Formu na praclíky som si kúpila v Maďarsku, kam chodím dosť často nakupovať, preto, že majú kvalitné výrobky a úplne skvelých ľudí, ktorí sú ochotní pre zákazníka urobiť všetko podľa jeho želania...
sracz
... a opäť krása bez závoja, milá @izabella929 iba mi vŕta v hlave, či tieto lahodné "perece" budú vhodné aj ku slivovici, drienkovici, barackovici a aj inej ... Ici -:))) !!!
1x teriqe
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
ja sa len spýtam na to zmrazovanie surových. To musíš asi postupne dávať zamraziť, a tak dávať viac kusov, aby sa nepolepily. Alebo ako?
radost
@izabella929
tieto výborné praclíky mávame veľmi často-nosia mi ich blízki príbuzní-ked prídu na návštevu-ako darček...aj ja som ich asi dva-trikrát piekla...sú skutočne mimoriadne chutné-aj pre oči lákajú rovnakým tvarom..formičku som si už dávno tu kdesi kúpila...mávajú ju v Trenčíne na záhradkárskej výstave na jar-tam ju vidím každý rok...nech sa ti stretnutie s rodinou vydarí...
alex37
ďakujem za recept, tento som presne hľadala, :) naozaj vynikajúce
eviana
@izabella929 , krásne praclíky sa Ti podarili aj chrumkačky paličky ... Tento recept je aj v našej rodine veľmi obľúbený. Trošku si mi ním vohnala slzy do očí... naj majsterkou na praclíky bola maminkina sestra, ktorá takto pred rokom náhle zomrela, ešte to neprebolelo :(
izabella929
@sracz...presne ako píšeš, ku všetkým tým ,,iciam,,to bude na zajedanie akurátno...))ale nie iba slané som napiekla pre mojich hostí...aj niečo fajnové, také ako ty máš rád..kopec šlahačky atd.. takže som upiekla francúzske makové rezy, ktoré tu na Vareche už mám , preto lebo tento zákusok je v mojej rodine IN...a k tomu ešte rezy Voktória, tie ale tu ešte nemám...ak mi niečo zvýši na fotenie, dám aj recept...vyzerajú báječne...vďaka za komentík))
havino
ukladám @izabelka , slaného nikdy nie je dosť, formička nemá chybu veru, nemám ju budú tyčinky, žiaden problém
izabella929
@esi.. ja to robím tak, že polovicu upečiem, lebo by sme nevydržali neochutnať také výborné praclíky a potom uložím na tácku a dám zamraziť...vysypem do vrecka a zase znavu dám zmraziť ďalšiu porciu..obyčajne si dávam zmraziť na 2 plechy u mňa je to 2x po 21 ks. ke´d sú zmrazené, nepolepia sa ti...v)daka za komentár.-)
izabella929
@radost...m áš pravdu, skutočne vynikajúce..) občas robievam aj černohorské, tie sú pekné aj na pohľad a po upečení ich navliekam na ozdobný povrázok...ale s tým je viac roboty, lebo sa varia 3 min. a potom sa ešte aj pečú a navliekajú...recept mám od priateľky z Čiernej Hory...teraz som mala málo času na tieto praclíky...veru teším sa veľmi na moju rodinku a preto vyváram, vypekám ako na svadbu.-)) v)daka ti za krásny komentár.-)
izabella929
@eviana..je mi to strašne ľúto, keď odíde človek, ktorého sme milovali celou svojou dušou...verím, že to neprebolelo...sama to poznám,,,,praclíky sú vďačné slané pečivko..) vďaka ti za komentár...cítim s tebou..
lkubicova
Izabella, chcela by som s tebou rozprávať na tému štrudlí, ktoré pečieš ako by som sa na teba nakontaktovala?
evanaaa
Formičky na praclíky som videla aj v Kauflande, len sa mi zdali malé.
manya
super recept a moja formička sa pokazila, pri najbližšej ceste do Salgotarjánu musím kúpiť, ukladám.
medovnicek
takéto recepty mám veľmi rada Izabelka a super je, že sa dajú aj zamraziť a neskôr upiecť, vďaka za receptík
julanda
Dievčence, formičky na praclíky aj na zázvorníky majú v Trnave v Jednote, dnes som kúpila.
nikokira
Dakujem pekne za perfektny recept na pracliky! Toto je najlepsi recept! Su take fantasticke! ze budem muset zarobit este raz a z dvojitej davky! Ozaj mnam!!! Dakujem este raz za recept!!! a zelam vsetkym stastne a prijemne vianocne sviatky!
izabella929
@nikokira...Te ším sa, že sa ti recept páči a hlavne, že praclíky chutili...ďakujem pekne za vyskúšanie receptu.-)Prajem Tebe i Tvojej rodinke prekrásne Vianočné sviatky.-)
luss44
piekli sme Tvoje praclíky s údeným syrom, no vynikajúce sú. Dnes som vo vlaku dochrúmala posledné, takže foto neni :) Ale určite si ich urobím čoskoro lebo väčšinu zobrala dcéra preč a mne ostalo málo :(
bonvivanka
Akurát som ich vytiahla z rúry...nikdy som nic lepsie nejedla! Muž mi hned povedal, ze nemusim uz ine ani piect, ze on bude pracliky jest :D
bonvivanka
Izabella tie pracliky sa stávaju mojim prekliatím ahahah...uz musim aj na firemny vecierok napiect aj kamaratke...bude to asi tak 300 praclíkov..asi sa spraclíkujem z toho :D. Ale super je to cesto, strasne dobre sa s nim pracuje..bozsky recept!!!
izabella929
@bonvivanka , mala by si sa prenickovať na ,,,praclíková,,,-)))) si usilovná včielka a ja takých pracantov milujem.-)ešte tak biznis praclíkový by bolo vhodné.-)vďaka za milý komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia