
Guľky s lieskovými orieškami
Veľmi chutný spôsob, ako do vianočného pečiva zakomponovať celé lieskové oriešky.

Chrumkavé srdiečka
Recept som objavila pred pár dňami , vyskúšala som a môžem odporučiť. Zvládnu ho aj...

Plnená pečená bravčová podbrušinka
Tento druh mäska v našich predajniach nepredávajú. Môj farmár mi doviezol toto mäsko, tak som...

Pestrý ovocný koláč
Zarobíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Po nakysnutí ho vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu. Plech...

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Komerčný recept<br /> Grilovaná pražma alebo morský vlk sú kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, ...

Nátierka z údeného lososa
Na raňajky, desiatu alebo na oslavu, táto jednoduchá nátierka z údeného lososa so smotanovým syrom...

Špargľovo–cuketové špagety
Cukety a špargle nakrájame na kocky, olivy nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji pečieme, ...

Letný guláš
Leto je nenávratne preč a čo takto si ho pripomenúť takouto jednoduchou ľahkou polievkou, ktorú sme...

Údené mäso na keli
Kel nakrájame nahrubo, podlejeme vriacou osolenou vodou, povaríme a scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme...

Poleva na kokosové-medové rezy
Tento recept sme zdedili po našej babičke . recept na cesto doplním časom

Vyprážané králičie beháky v smotanovej perinke
Dnes sme mali na obed králičí vývar s domácimi rezancami všetko presne podľa receptu mojej maminky....

Jahňacia kotleta so žihľavovou plnkou
Rožok rozkrájame na kocky, pridáme maslo, žĺtok rozmiešaný s mliekom, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Nakoniec...

Losos s cícerovou plnkou
Nedavno som bol v Prince Rupert, meste leziace pri Tichom oceane, tesne pod Aliaskou...

Pôvabnice zavárané na sladkokyslo
Pôvabnica fialová je veľmi chutná jesenná huba.

Risalamande
Risalamande je lahodný dezert, ktorý spája jemnú textúru ryže s bohatými prvkami mletých mandlí, orechov a sladkých hrozienok....

Hovädzie roštenky so šošovicovou kašou
Mäsko si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme okoreníme a dáme opiecť na masti (kto chce môže...

Bezlepkové „ jojo“ fánky zo Salajky
Na prvý pohľad pripomínajúce piškóty, „jojo fánky“ alebo okrúhle šišky zo Salajky sú druhom zákusku pôvodne...

Knedlíčky s čiernym korením
Oblíbená příloha k "hovädziemu ako divina". "Těsto" připravuji v den, kdy nakládám maso, obojí...

Bezlepkový orechový koláč so slaným karamelom
Chcete si zamaškrtiť, ale zdravšie a bez výčitiek? Tak ste na správnej adrese. Náš recept na orechový koláč bez lepku so slaným karamelom je stvorený práve pre vás....

Krabí šalátik
Vhodný ako predjedlo do pekných pohárov na stopke, ozdobený plátkom citróna a petržlenovým lístkom.

Omeleta s pečenými zemiakmi
Keď spravíte pečené zemiaky, ale však sa v prvý deň nezjedia a na druhý deň to...

Zdravý mousse z 2 surovín
Banány dobre rozpučíme vidličkou alebo rozmixujeme. Ja osobne ich radšej rozmixujem, keďže hmota bude redšia...

Perník od maminky
Tento perník robím veľmi rada, lebo je rýchli a vynikajúci. Recept mám od mojej maminky...

Tajnos agentos
Príprava cesta : Oddelíme bielka od žĺtkov. K žĺtkom primiešame cukor a miešame dopenista. Pridáme 2...

Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť...

Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...