Fazuľkový šalát fotorecept
Foto: tejaja
Mladá fazuľka sa dá použiť nielen na prívarok a polievky, ale aj na šalát. Je chutná a v kombinácii s inou zeleninou je privedená Zobraziť celý popisMladá fazuľka sa dá použiť nielen na prívarok a polievky, ale aj na šalát. Je chutná a v kombinácii s inou zeleninou je privedená k dokonalosti. S plátkom chleba alebo hriankou je tento šalát ľahkou večerou v horúcich letných dňoch.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľky nakrájame na kúsky a v osolenej vode povaríme 10 minút. Vody nedávame zbytočne veľa, len aby sa mala fazuľka v čom variť. Scedíme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať a vychladnúť.
- 2
Vysypeme ju do misy a pridáme na tenké mesiačiky narezanú cibuľu a nakrájané paradajky.
- 3
Olej, citrónovú šťavu a soľ premiešame a pridáme k zelenine. Premiešame.
- 4
Nakoniec vmiešame nasekané natvrdo uvarené vajce.
- 5
Šalát dáme na cca 30 minút do chladničky odpočívať a potom môžeme podávať.
Tiež fazuľkový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu