Slivkový koláč s gaštanovým pyré
Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 2. októbra 2018
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 2. októbra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 KL |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
250 ml |
|
Mrvenička: | |
125 g |
|
100 g |
|
Okrem toho: | |
500 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do vymasteného a vysypaného okrúhleho plechu (priemer cca 30 cm), tam ho necháme ešte podkysnúť asi 10 minút.
- 2
Mrvenička: Z gaštanového pyré a múky spravíme posýpku tak, že do gaštanového pyré vmiešavame múku, až kým sa nezačne hmota mrviť.
- 3
Slivky umyjeme, vykôstkujeme a necháme odkvapkať.
- 4
Na cesto poukladáme slivky a posypeme mrveničkou. Dáme piecť na 160 °C na 35–45 minút.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu