Slivkový koláč
Slivkový koláč

Slivkový koláč s gaštanovým pyré

Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 2. októbra 2018
Slivkový koláč s gaštanovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
90 minút
príprava
35-40 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
1 bal.
1 ks
štipka
1 KL
4 PL
1 PL
2 PL
1 PL
250 ml
Mrvenička:
125 g
100 g
Okrem toho:
500 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do vymasteného a vysypaného okrúhleho plechu (priemer cca 30 cm), tam ho necháme ešte podkysnúť asi 10 minút.

  2. 2

    Mrvenička: Z gaštanového pyré a múky spravíme posýpku tak, že do gaštanového pyré vmiešavame múku, až kým sa nezačne hmota mrviť.

  3. 3

    Slivky umyjeme, vykôstkujeme a necháme odkvapkať.

  4. 4

    Na cesto poukladáme slivky a posypeme mrveničkou. Dáme piecť na 160 °C na 35–45 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia